Konya rekora koşuyor

Konya rekora koşuyor

Konya'da spora olan ilgi her geçen gün artmaya devam ediyor

Mehmet Baykan’ın Spor Genel Müdürlüğü, Ömer Ersöz’ün de İl Müdürlüğü görevlerine gelmesinden sonra Konya’da spora olan büyük ilgi ve alaka kendini rakamlarla da göstermeye başladı

 

Konya’da spora olan ilgi her geçen gün artmaya devam ediyor. 2012 yılında yapılan rekor seviyedeki Federasyon ve İl Spor Okulları organizasyonları ile çocukların spora başlaması ve her yaştaki vatandaşın spor yapması ile ilgili projelerin uygulanması sonucunda ilimizde lisanslı ve faal sporcu sayısında yaşanan artış yetkileri sevindiriyor. Konya’da Ekim 2011’de 35.666 olan lisanslı sporcu sayısının 47.100’e,  Ekim 2011’de 3579 olan faal sporcu sayısının ise 9881’e yükselmesi büyük bir başarı olarak değerlendiriliyor. Konya’da ‘Yaşam Boyu Spor’ yapan, sporcu kartlı sayısı ise 1206’dan 4664’e çıktı. Bununla beraber  Okul Sporları faaliyetlerinde spor yapan  öğrenci sporcu sayısı ise 10.512 ‘ye ulaştı. Konya’daki yeni kulüp kurulması da son aylarda büyük bir artış gösterdi. Özellikle Mehmet Baykan’ın Spor Genel, Ömer Ersöz’ün de İl Müdürlüğü görevlerine atanmasıyla birlikte son 6 ayda 12 yeni spor kulübü kurularak, Konya’da 152 olan kulüp sayısı 174’e ulaştı. Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü özveriyle çalışarak bu rakamları daha da artırmayı planlarken,  konuyla ilgili düşüncelerini açıklayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Konya’da spor adına iyi şeyler olduğuna dikkat çekerek, özellikle lisanslı sporcu sayısı ile kulüp sayısındaki artışların kendilerini son derece memnun ettiğini söyledi. Sporun insan gelişiminde, insan sağlığında ve uzak mesafeleri kısaltarak dostluk köprüleri kurduğuna dikken çeken Ersöz, bunun en güzel örneğinin halen devam eden Londra Olimpiyatlarında yaşandığını bildirdi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İçerisinde bulunduğumuz bu yıl spor adına ilimizde önemli gelişmeler yaşandı. Sportif yarışmalar, organizasyonlar, lisanslı sporcu sayısındaki artış ve yeni kulüplerin kurulması sevindirici gelişmeler. İnsanlarımızın spor yapması, özellikle böyle bir mübarek ayda bile insanların spordan kopmaması spor yöneticiliği yapan bizleri keyiflendiriyor. Ekim 2011’de 35 bin 666 olan lisanslı sporcu sayısının 47 bin 100’e ulaşması küçümsenecek bir rakam değil. Faal sporcu sayısının 3 bin 579’dan 9 bin 881’e yükselmesi Konya sporu adına da önemli bir gelişmedir.  İnsanlarımızın spora sarılması, spor yapması son derece sevindirici. Spor insan gelişiminde, insan sağlığında ve insanları kaynaştırmada vazgeçilmez bir yaşam biçimi olmuştur. Bunun en canlı örneğini Londro Olimpiyatlarında yaşanıyor. Dolayısıyla Konya olarak kısa sürede geldiğimiz noktayı çok önemsiyorum ve bu rakamların artarak devam edeceğine de inanıyorum. Bizler bu konuda çabamızı gayretimizi sürdüreceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.