Konya neden cezalandırılıyor?

Konya neden cezalandırılıyor?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Atilla Kart ve MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsünün uluslararası statüsünün kaldırılma

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Atilla Kart ve MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nün ‘uluslararası statüsü’nün  kaldırılması ve bu statünün Diyarbakır’da kurulan enstitüye verilmesi ile ilgili TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

 

 

“Konya’da uzun yıllardan bu yana hizmet üreten Bahri Dağdaş Enstitüsünün kazanımlarının ve statüsünün gasp edilmesine elbette yine en sert şekilde tepki verilmesi gerektiğini hemen ifade ediyoruz” diyen Kart, şunları kaydetti: “Siyasi iktidar ve Başbakan hamaset yaparak Konyalının duygularını istismar etmekte, ancak yatırımlar konusunda Konya’yı avutmaktadır. Tekrar ifade ediyoruz; tarım ve hayvancılığın merkezi olan Konya’da faaliyet gösteren ve uzun yıllardan bu yana ciddi hizmet üreten Bahri Dağdaş Enstitüsü’nün “Uluslararası statüsünün” neden kaldırıldığı sorusunun hiçbir tatminkar açıklaması olamaz” dedi.

 

Kart, bu kapsamda muhatabı Tarım Bakanlığı olmak üzere Başbakan’a şu yöneltti: “Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsünün “uluslararası statüsü” neden kaldırılmıştır? Konya gibi birçok özelliğiyle Bölgenin ve tarımsal üretimin merkezi olan bir kentten bu statünün kaldırılmasının sebebi nedir?    Bu uygulama aynı zamanda Bölgecilik anlamına gelmez mi?”

 

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı da Tarım Bakanı Mehdi Eker’e yönelik olarak şu soruları yöneltti: “Konya’daki Enstitü’nün uluslararası statüsünün bölgesel statüye dönüştürülmesinin gerekçesi nedir? Bu düzenleme, anılan Enstitü’nün önemini ve faaliyetlerini bilmemek, Konya’yı ve Konyalıyı takmamak anlamına gelmiyor mu? Tarımsal Araştırma Enstitüsüne uluslararası statü kazandırılmasının bulunduğu il için çok önemli bir sıçrama noktası olduğunu ifade ettiğinize göre, Konya’daki Enstitü’nün uluslararası statüsünün elinden alınması Konya’nın çok önemli bir kaybı değil midir? Konya neden cezalandırılıyor? Bu değişikliği içeren KHK Bakanlar Kurulunda görüşülürken, bu KHK’nim altında imzası bulunan bakanlardan bir itiraz geldi mi? Konyalı olan ya da “Konya’nın Bakanı” olduğunu söyleyen Hükümet Üyelerine bu değişikliği nasıl kabul ettirdiniz? Ülkemizin tohumculukta dışa bağımlılığını da gidermek amacıyla, esasen daha da güçlendirilerek bir tohumculuk ve gen araştırmaları merkezi haline getirilmesi gereken Konya’daki Enstitüye hiç olmazsa önceki statüsünü geri verecek misiniz? Konya’nın itibarını iade edecek misiniz?”

MERHABA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.