Konya Milletvekili PCR mağduriyetini Sağlık Bakanı’na sordu

Konya Milletvekili PCR mağduriyetini Sağlık Bakanı’na sordu

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Almanya’da yaşayan gurbetçi vatandaşlarımızın maruz kaldığı PCR testi mağduriyetini TBMM’ye taşıdı.

Uygulamanın sosyal devlet anlayışıyla bağdaşmadığını söyleyen Karaduman, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya 5 soru yöneltti.

Milli Gazete’nin haberleriyle defalarca gündeme taşıdığı, Almanya’da yaşayan gurbetçi vatandaşlarımızın PCR testi mağduriyeti Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşındı. Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na 5 sorudan oluşan bir yazılı soru önergesi verdi.  Tüm dünyayı etkisi altına alan Covıd-19 salgınının günlük yaşamı birçok yönden zorlaştırdığına dikkat çekilen soru önergesinde “ Sosyal devletler vatandaşlarını salgın sürecinin olumsuz etkilerinden korumak amacıyla önlemler almaktadırlar. Bu kapsamdaki en önemli önlemlerden biri de ücretsiz test uygulamasıdır. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza uygulanan zorunlu testler için ücret alındığına dair bilgiler basında yer almaktadır” ifadeleri yer aldı.

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA’YA ZOR SORULAR

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman imzasıyla TBMM’ ye sunulan soru önergesinde, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya şu sorular yöneltildi:

1. Gurbetçilerimize zorunlu uygulanan Covıd-19 testlerinin ücrete tabi tutulmasının sebebi nedir? Ücretler kısa sürede neden arttırılmıştır?

2. Gittikleri ülkelerde zorunlu Covıd-19 testine ücretsiz tabi tutuldukları halde gurbetçilere yaşadığı ülkelere geri döndüklerinde neden zorunlu test uygulanmaktadır?

3. Gurbetçilerimize uygulanan Covıd-19 testlerinin zorunlu ve ücrete tabi tutulması dışındaki ihtimalleri gerçekleştirmek üzere bir çalışmanız var mıdır?

4. Almanya’da yaşayan gurbetçilerimiz dışında zorunlu ve ücrete tabi Covıd-19 testi uygulanan başka gurbetçilerimiz de var mıdır?

5. Ülkemizden çıkış yapacak gurbetçilerimize uygulanan zorunlu testler, dışarıdan ülkemize giriş yapan bütün yolcular için de zorunlu tutulmakta mıdır? 

 

BİR KİŞİ İÇİN 120 İLA 250 TL ARASINDA DEĞİŞEN TEST ÜCRETİ

Soru önergesinde, “Bulundukları illerde, havalimanları ve sınır kapılarında özellikle Almanya’ya giden gurbetçilerimizden zorunlu Covıd-19 testleri için alınan ücretin 120 TL’den önce 220 TL’ye, bir hafta içinde ise 250 TL’ye çıkarılmış olması tepkilere sebep olmuştur. Bu rakamlar, ortalama 5 kişilik gurbetçi bir ailenin bütün fertleri düşünüldüğünde ciddi bir külfet oluşturmaktadır” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum