Konya Milletvekili konuştu: Bu öğrencilere asgari ücret verilsin

Konya Milletvekili konuştu: Bu öğrencilere asgari ücret verilsin

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, vakıf üniversitelerinde okuyan yoksul öğrenciler için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya soru önergesi verdi.

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Sağlık Bakanlığı’nın tıp fakültelerinin son sınıf intörn öğrencilerine aylık asgari ücret verilmesi kararının vakıf üniversitelerinde okuyan yoksul öğrencileri de kapsaması için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya soru önergesi verdi.

* Soru önergesinde Karaduman, “Bu düzenlemenin gözden geçirilerek vakıf üniversitelerinde eğitim gören yoksul intörn öğrencilerini de kapsayacak şekilde yeniden düzenlenmesi yönünde bir beklenti vardır” dedi. 

Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman, tıp fakültelerinin son sınıf intörn öğrencilerine aylık asgari ücret verilmesini vakıf üniversitelerinde okuyan, durumu kötü olan öğrencilere de verilmesi için konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Karaduman, söz konusu uygulamanın genişletilmesini istedi. 

“YOKSUL ÖĞRENCİLERİ DE KAPSASIN” 

Karaduman, Sağlık Bakanlığı’nın tıp fakültelerinin son sınıfındaki intörn öğrencilerine aylık asgari ücret verilmesi yönünde karar alındığını hatırlatarak, “Vakıf üniversitelerinin tıp fakültelerindeki intörn öğrenciler için bu kararın uygulanmayacak olması ciddi bir haksızlığa sebep olmaktadır. Devlet üniversitesi tıp fakültesindeki varlıklı intörn öğrenci asgari ücret alacakken vakıf üniversitesi tıp fakültesindeki yoksul intörn öğrenci bu haktan mahrum olacak. Bu düzenlemenin gözden geçirilerek vakıf üniversitelerinde eğitim gören yoksul intörn öğrencilerini de kapsayacak şekilde yeniden düzenlenmesi yönünde bir beklenti vardır” ifadelerini kullandı.

“ŞİMDİYE KADAR KAÇ ÖĞRENCİ FAYDALANDI?” 

Karaduman, devamında Sağlık Bakanı Koca’ya şu soruları yöneltti: “Bakanlığınızca tıp fakültelerinin son sınıfında intörn öğrencilerine aylık asgari ücret verilmesi kararı kapsamında şimdiye kadar yararlandırılan öğrenci sayısı kaçtır? Bu uygulamayı vakıf üniversitesi tıp fakültelerindeki yoksul intörn öğrencilerini de kapsayacak şekilde güncellemeyi düşünüyor musunuz? Konu ile ilgili tarafınıza ulaştırılan şikâyet ve öneriler değerlendirilmekte midir? Önümüzdeki süreçte; tıp fakültesi, eczacılık fakültesi, diş hekimliği fakültesi ve sağlık bilimleri fakültesi bünyesinde eğitim gören öğrencilere burs imkânlarının sağlanması ve kariyer planı hususunda katkı sağlamak amacıyla yapmakta olduğunuz çalışmalar nelerdir?”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.