Konya Milletvekili Karaduman: Türkiye, bir siyasi partinin devleti değil

Konya Milletvekili Karaduman: Türkiye, bir siyasi partinin devleti değil

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin güvenliğini tehdit eden bütün unsurlara karşı sonuna kadar mücadele edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Başkanı Abdulkadir Karaduman, Doğu Akdeniz’de yaşanan gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin dış politikada istikrarlı bir plan oluşturması gerektiğine vurgu yapan Karaduman, Saadet Partisi olarak şahsiyetli bir dış politikaya her fırsatta dikkat çektiklerini dile getirerek, “Şahsiyetli bir dış politika; temel ilkelerden sapmadan, belirli bir plan ve çerçeve doğrultusunda tutarlı hamlelerle Türkiye’nin meşru haklarını müdafaa etmektir.” dedi. 

Karaduman, “Fakat bu mücadelenin başarılı olması planlı ve kararlı olmakla doğrudan bağlantılıdır. Kesinlikle bilinmelidir ki; Türkiye, bir siyasi partinin devleti değildir. Seçim zamanlarında örnekleriyle karşılaştığımız gibi dışarıdaki gelişmeler içeride siyasi bir malzeme olarak kullanılamaz.” dedi.

S-400 VE F-35 KONUSU VE ARADA SIKIŞIP KALMIŞLIK

Dış politikada yürütülen istikrarsızlıktan dolayı Türkiye’nin ciddi sıkıntılar yaşadığını söyleyen Karaduman, “Türkiye güvenliğini tehdit eden bütün unsurlara karşı sonuna kadar mücadele etmelidir ve edecektir. Fakat bu mücadelenin başarılı olması planlı ve kararlı olmakla doğrudan bağlantılıdır. Ancak ne var ki mevcut iktidarın tatbik ettiği uygulamalar, istikrarsızlığı ve plansızlığı açıkça göstermektedir. S-400 ve F-35 konusu ve arada sıkışıp kalmışlık, belirsizlik durumu istikrarsızlığı açıklayan basit bir örnektir.” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE BİR SİYASİ PARTİNİN DEVLETİ DEĞİLDİR

Karaduman, dış politikanın iç politika malzemesi yapılmaması konusunda uyarıda bulunarak, şunlar söyledi:

Kesinlikle bilinmelidir ki; Türkiye bir siyasi partinin devleti değildir. Seçim zamanlarında örnekleriyle karşılaştığımız gibi dışarıdaki gelişmeler içeride siyasi bir malzeme olarak kullanılamaz. Dolayısıyla Türkiye’nin dış politikası iktidar ya da muhalif herhangi bir siyasi partinin başarısı için tasarlanamaz, eğilip bükülemez.”

“ŞİMDİ GÖRÜYORUZ Kİ HATADAN DERS ÇIKARILMIŞ”

Akdeniz’de yaşanan gelişmelere dikkat çeken Karaduman, “Bugün Akdeniz’de yaşanan ciddi sorunların temel sebebi zamanında çözümü için herhangi bir çaba harcanmamış küçük problemlerin katlanarak büyümüş olmasıdır. Bakın bu yıl içerisinde çok da geriye gitmeden birkaç ay evvel öncesinde Yunanistan çok cüretkâr bir hamlede bulundu. Gözümüzün içine baka baka Türkiye’nin hemen batı ucundaki adaya önce asker çıkardılar, sonra kilise-okul yapıp devlet başkanlarını çağırıp adayı işgal ettiler. Bu gelişmenin ardından devleti yöneten AK Parti iktidarı Yunanistan’a karşı herhangi bir yaptırımda bulunmadı. Ancak şimdi görüyoruz ki hatadan ders çıkarılmış olmalı ki ‘Mavi Vatan’ söylemi ile bir duruş sergilenmeye çalışılıyor. Hemen hatırlatalım; bugün ‘Mavi Vatan’ olan yer, aylar önce de vatan idi. Bu tutarsızlıklar silsilesi göstermektedir ki AK Parti iktidarının bugün ‘Mavi Vatan’ dediğimiz bölgeyi başka devletlerin kontrolüne terk etmeyeceğinin garantisi yoktur.” değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.