Konya merkezdeki esnaflar Adana Çevre Yolu'na taşınıyor! İşte nedeni

Konya merkezdeki esnaflar Adana Çevre Yolu'na taşınıyor! İşte nedeni

Larende Caddesi üzerinde hizmet veren esnaflar, Adana Çevre Yolu üzerindeki 9 bin 445 metrekare alanda yapılan iş yerlerine taşınacak.

Larende esnafı, dönüşüm projesi kapsamında taşınacak. Belediye, o bölgede satışa devam eden mülk sahibi ve kiracı esnafın tamamıyla anlaştı. İş yerleri, Konya Şehir Hastanesi karşısında bulunan, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin eski hayvan pazarının olduğu yere taşınacak. 2023 yılının sonunda bitirilmesi planlanan projede biraz gecikme yaşandı. 9 bin 445 metrekare alana yapılan yeni iş yerlerinin kısa sürede esnaflara teslim edilmesi bekleniyor.

larende-2.jpg

HARCANAN TUTAR 200 MİLYON LİRAYI BULDU

Konu ile ilgili Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da bir açıklama yaptı. Başkan Altay, Büyük Larende Dönüşü kapsamında; Larende Caddesi’nde ticaretine devam eden mülk sahibi ya da kiracı esnafın tamamıyla anlaşıldığını belirtti. Altay, esnaflar için Şehir Hastanesi karşısında yeni dükkanlar inşa ettiklerini söyledi. Başkan Altay, yeni iş yerlerinin kura çekiminin de geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildiğini hatırlattı.

larende-1.jpg

Altay, “Yeni iş yerlerinin Büyükşehir Belediyemize toplam maliyeti 92 milyon lira. Meram Belediyemizle birlikte mevcut Larende kamulaştırma çalışmaları için de 102 milyon liradan fazla ödeme gerçekleştirdik. Larende Dönüşümü için Büyükşehir olarak harcadığımız tutar şu ana kadar 200 milyon lirayı buldu. Esnaflarımızın kısa sürede yeni iş yerlerine taşınmasıyla Larende’deki yıkımı gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Meram Belediyemizle birlikte Darü’l-Mülk Projesi kapsamında yürütülen projelerin en önemli ayaklarından biri olan Şükran Mahallesi’nde çok önemli bir dönüşüme imza atıyoruz. Şükran Mahallesi’nin hemen karşısında bulunan Sırçalı Medrese ile Sahip Ata arasındaki alandaki kamulaştırmalarını da tamamladık. Böylece bu tarihi mekanları, özellikle Konya dışından gelen turistlerimize ve Konyalıların hizmetine sunmuş olacağız” şeklinde konuştu.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum