Konya merkezdeki en eski dükkanlarda yıkım başladı

Konya merkezdeki en eski dükkanlarda yıkım başladı

Konya'da merkezde bulunan es eski dükkanlarda kentsel dönüşüm kapsamında yıkım başladı.

Konya'da Meram Belediyesi, kentsel dönüşüm kapsamında merkezde Başaralı Caddesi üzerindeki dükkânların yıkımına başladı. Söz konusu cadde Konya'nın en eski elektrik malzemesi satan dükkanların bulunduğu konumlardan bir tanesiydi.

thumbnail-img-3743.jpg

Esnaf, belediyeden zaman istediğini, mağdur olduğunu dile getirirken, belediyenin ise 30 ağustos itibarıyla dükkânların boşaltılması gerektiği konusunda esnafa tebligat gönderdiği öğrenildi. Meram Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Kapu Cami etrafındaki dükkânların da yıkımına başlandı.

thumbnail-img-3742.jpg

Önceki akşam gece geç saatlerde bazı dükkânlara kepçe girdi. Sabahın erken saatlerinde yıkımın gerçekleştiğini gören bölge esnafı ise şok olduklarını, belediyeden yıkım için zaman istediklerini, yıkıma karşı olmadıklarını söyledi. Esnaflar adına konuşan Selami İşcan, “Bizimle anlaşma sağlanmadı. Sabah burayı böyle görünce şok olduk.

merhaba.jpg

Cuma gününe kadar bekleyeceğiz. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş Beyle Cuma günü görüşmemiz var. Bize tebligat geldi. Tebligat gelse de eşyası olan bir yeri yıkamaz kimse. Bizimle bir anlaşma olmadı” dedi. Meram Belediyesi'nin ise esnafa yıkım için tebligat gönderdiği öğrenildi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum