Konya Meram’da 4 mahallede yapılaşmaya izin yok!

Konya Meram’da 4 mahallede yapılaşmaya izin yok!

Meram Köyceğiz, Yaka, Durunday ve Ayanbey Mahallesi içerisinde kalan bir bölgede belirlenen ada/parsellerde yapılaşma durduruldu.

Meram Köyceğiz, Yaka, Durunday ve Ayanbey Mahallesi içerisinde kalan bir bölgede belirlenen ada/parsellerde yapılaşma durduruldu. Mahalle sakinleri ise evlerinin değerinin düşeceğini iddia ederek, karara tepki gösterdi. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan kararın ardından belirlenen alanlara yeni yapı ruhsatı da verilmeyecek. Meram Köyceğiz, Yaka, Durunday ve Ayanbey Mahallesi içerisinde kalan bölgede belirlenen ada/parsellerde sit alanı olduğu gerekçesiyle yapılaşma yasaklandı. Sosyal ve teknik donatı alanlarında ise inşaat ruhsatına esas olarak herhangi bir imar durum belgesi, imar çapı verilmeden önce Konya Büyükşehir Belediyesi’nin görüşü alınacak. Belirlenen bölgelerde yapılaşmanın durdurulması kararı ise vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Mahalle sakinleri, bu kararla evlerinin değerinin düşeceğini dile getirdi. 

5-3.jpg

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN GÖRÜŞÜ ALINACAK

15 Mart 2022 tarihinde alınan İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporunda şu ifadelere yer verildi: “ Planlama Alanı Nitelikli Doğal Koruma Alanı, Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı sınırları içerisinde yer aldığından imar planı değişikliğinin onaylanmak üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na (Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’ne) gönderilmesi gerekmektedir. İmar planı değişikliği teklifi ile ilgili yapılan değerlendirmeler sonucunda; Meram İlçesi, Ayanbey Mahallesi, 633 ada, 1 parsele isabet eden Konut Alanının çevresi ile birlikte düzenlenmesi ile ilgili imar planı değişikliği teklifinde; 633 ada,1 parsel, 37644 ada, 15, 16, 17, 18, 19 ve 20 parsellerin Rekreasyon Alanı olarak planlanması ve çevresiyle düzenlenmesi, İmar planı değişikliğine konu olan alanda imar komisyon raporu ekinde belirlenen sınırlar içerisinde yapılaşmanın durdurulması, yapılaşması durdurulan sınır içerisinde kalan alanda Sosyal ve Teknik Donatı Alanlarında yapılaşma talep edilmesi halinde Konya Büyükşehir Belediyesi’nin görüşünün alınması, Komisyonumuzca uygun görülmüştür.

MUSTAFA ÜNÜVAR

5-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum