Konya Meram'da 1 yıl nasıl geçti?

Konya Meram'da 1 yıl nasıl geçti?

Konya Meram Belediyesi, imar düzenlemelerinden kentsel dönüşüme, eğitimden sağlığa, altyapı yatırımlarından sosyal ve kültürel çalışmalara kadar çok sayıda hizmeti hayata geçirdi. 

Konya Meram Belediyesi geçen yıl öne çıkan yatırım ve projeleri sıraladı. 

Kentsel değişim ve dönüşümde tarihi adımların atıldığı Meram’da, Sahibata Mahallesi Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 2. etabının temeli atıldı. Meram Belediyesi, bu yıl içerisinde toplam 2 milyon 620 bin 480 metrekare alanda imar düzenlemesi gerçekleştirirken 17 mahallede 2 bin 666 maliki ilgilendiren 18. madde düzenlemesi gerçekleştirdi ve bu kişiler yeni tapularına kavuştu. Kurulmasına öncülük ettiği kooperatiflerden Piri Reis, Oruç Reis, Bizim Meram Köyü Dağ Evleri ve Gödene Evleri’nin temelleri 2022 yılında atıldı. Kırılması zor bir rekora imza atan Meram Belediyesi’nin Büyük Konut Hamlesi, 9 kooperatifte toplam 7 bin 252 konuta ulaştı.

KONYA’DA YENİ ROTA ‘MERAM BAĞLARI’

Dillere destan güzelliği ile Meram Bağları, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’un girişimleriyle 2022 yılında yeniden hayat buldu. Yeni Meram ve Meram Yaka Caddeleri’nin kesişiminde bulunan 18 bin metrekarelik bir alanda hayat bulan Meram Bağı’nın içerisinde üzüm bağı, meyve bahçesi, taş ev ve yazlık çay bahçesi bulunuyor. Meram Belediyesi tarafından Dere Mahallesi’ne kazandırılan Lavanta Bahçesi, 20 bin metrekarelik bir alanın 10 bin metrekaresi içerisinde projelendirildi ve çalışmalarına başlandı. 

7’den 70’e herkesin ihtiyaç duyduğu sosyal ve kültürel alt yapıya özel önem veren Meram Belediyesi, atıl bekleyen Yaka Sosyal Tesisi’ne Konya Büyükşehir Belediyesi ile gerçekleştirdiği ortak proje ile yeniden hayat veriyor. Diğer taraftan baştan sona yenilenen Meram Belediyesi Dere Sosyal Tesisi eklenen yeni fonksiyonları ile yeniden hizmete açıldı. 2022 de hizmete başlayan bir diğer tesis de bünyesinde Millet Kıraathanesi ile Emekliler Lokali'nin yer aldığı Gazze Sosyal Tesisi oldu. 

MEGA’DAN DİKKAT ÇEKEN ÇALIŞMALAR

Meram Belediyesi’nin, ilçe genelinde eğitim gören 75 bin öğrenciye yönelik hayata geçirdiği ‘Yeni Nesil Eğitim Projesi; MEGA’ 2022 yılında da gençlere ve çocuklara yeni ufuklar açmaya devam etti. Konya’nın ilk E-Spor Merkezi’nin de aralarında bulunduğu YouTube Akademi, Dijital Oyun Atölyesi ve Yeni Nesil Öğrenme Merkezi açılarak gençlerin ve çocukların hizmetine sunuldu. 

Meram 2022 yılında en çok yatırımlardan birini de sağlık alanında aldı. Dedemli Mahallesi’ne hayırsever Burhan Özdemir tarafından kayınpederi Übeyit Sarı adına yapılacak olan ‘Aile Sağlığı Merkezi’nin protokolü imzalanırken, Seyit, Sedat ve Semih Acar kardeşler tarafından babaları İsmail Acar adına Kozağaç mahallesinde yapılan Meram İsmail Acar Aile Sağlığı Merkezi hizmete açıldı. Meram’ın en büyük sağlık yatırımlarından biri olacak olan Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi için ihale süreci tamamlandı. 

Şehrin sanat ve kültür hayatının kalbinin attığı bir mekan haline gelen Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi 2022 yılında da sadece Konya’da değil Türkiye’de ses getiren pek çok kültür ve sanat etkinliğine ev sahipliği yapmaya devam etti. 

Çalışmalar kapsamında çöp konteynerlerine yerleştirilen sensör sistemiyle doluluk ve yangın riskine karşı sıcaklık oranı uzaktan takip ediliyor. 

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2023’te de çalışmaların ivme kazanarak devam edeceğini belirterek, her zaman yanlarında olan Meram halkına teşekkür etti.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.