Konya mahallesinin derin tarihi bu kitapta yer alıyor

Konya mahallesinin derin tarihi bu kitapta yer alıyor

Konya’nın tarihi mahallerinden biri olan Türbeönü, tarihi, kültürel ve sosyal özelliklerini konu alan bir çalışmayla kitaplaştı. Türbeönü (Bir Konya Mahallesinin Derin Tarihi) adıyla Karatay Belediyesi Kültür Yayınları tarafından yayımlandı. 

Konya’nın tarihi mahallerinden biri olan Türbeönü, tarihi, kültürel ve sosyal özelliklerini konu alan bir çalışmayla kitaplaştı. Editörlüğünü Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Muammer Ulutürk’ün yaptığı çalışma, Türbeönü (Bir Konya Mahallesinin Derin Tarihi) adıyla Karatay Belediyesi Kültür Yayınları tarafından yayımlandı.  Kitapta Türbe-i Celâliye, Civar Mahallesi, Türbe Mahallesi ve Türbeönü gibi adlarla bilinen tarihi Konya mahallesinin birçok özelliği yer alıyor. Mevleviler ve Mevlâna Dergâhı, bugün yerinde olmayan medreseler, âşık kahveleri, mahallenin yakın tarihine dair hatıralar ve sosyo-kültürel ortam ele alınan konulardan bazılarını oluşturuyor.  Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’nın sunuş yazısı, Doç. Dr. Muammer Ulutürk’ün de ön sözüyle başlayan kitapta on yedi akademisyen ve yazarın çalışması yer alıyor. Ulutürk, Türkiye Selçuklularının Başkenti olan Konya’nın merkezî mahallelerinden biri olan Türbeönü’nün 800 yıllık tarihiyle öne çıkan bir değer olduğunu ve mahallenin tarihi ve kültürel hususiyetine ilişkin böyle bir çalışmanın kitap haline gelmesinin Konya şehir tarihine önemli katkılar sağlayacağına inandığını belirtti.  

8-5-001.jpg

ŞEHRİMİZE DAİR ÇALIŞMALAR ARTARAK DEVAM ETMELİ 

Kitabın oluşum süreci hakkında bilgiler veren Ulutürk, “Aslında Türbeönü’ne dair bir kitap hazırlama düşüncesi hayallerimden biriydi. Konya’yı ve Türbeönü’nü bildiğini düşündüğümüz, bu konuda çalışmaları olan akademisyen ve yazarlarımıza ulaşarak konuların tespitini yaptık. İki yıla yaklaşan bir çalışmanın ardından tamamlanıp basımı yapıldı. Ben öncelikle bu edisyonun kıymetli yazarlarına ve yayımını sağlayan Karatay Belediye Başkanı Sayın Hasan Kılca’ya teşekkür ediyorum. Şehrimize dair çalışmaların artarak devamını diliyorum” dedi.  

SAİT ÇELİK

8-6-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum