Konya Lisesi mezunları buluştu

Konya Lisesi mezunları buluştu

Konya Lisesi Mezunları Derneği, Konya Lisesi'nin kuruluşunun 126. yılı dolayısıyla Konya Ticaret Odası'nda, "Ustaların Buluşması" adlı konser düzenledi.

Konya Lisesi Mezunları Derneği, Konya Lisesi'nin kuruluşunun 126. yılı dolayısıyla Konya Ticaret Odası'nda, "Ustaların Buluşması" adlı konser düzenledi. Anadolu'da sevilen türkücüler; Hasan Genç, Ahmet Alıcı, Zeynel Genç, Köksal Tosun, Yaşar Yiğit ve Mustafa Genç konsere katılanlara unutulmuz bir akşam yaşattı. Türkülere eşlik eden Konya Lisesi mezunları, zaman zaman ayağa kalkarak tempo tuttu. Konser öncesi geceyle ilgili açıklama yapan Konya Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Caner Can, "126. yıl etkinliklerinin ilkini başlatmış olduk. Lisemiz tarihi açısından son derece önemlidir. Kısaca tarihçesinden bahsedecek olursak; 1889 yılında Konya İdaresi olarak kurulmuş. 1913 yılında adı Konya Sultaniyesi olarak değiştirilmiştir. 1934 yılında da adı Konya Lisesi olarak ismi değişerek şimdiki mevcuk binaya taşınmıştır" dedi.

ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK

Konya Lisesi'nden çok sayıda bürokratın mezun oldugunu hatırlatan Can, "Babasının memuriyeti dolayısıyla Turgut Özal, öğrenimini Konya Lisesi'nde tamamlamıştır. Bu ulu çınardan mezun olmak bizlere de farklı bir gurur veriyor. Bu yılın Haziran ayında da yine bunun gibi bir etkinlik gerçekleştireceğiz. Şu ana kadar 12'ye yakın konser düzenledik. Allah'ın izniyle bu tarz etkinliklerimize devam edeceğiz" diye konuştu. Konuşmanın ardından konsere sponsor olan firma temsilcilerine plaket verildi ve ardından konser başladı.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.