Konya kıyamda!

Konya kıyamda!

Anadolu Gençlik Derneği Konya Şubesi ve Konya'daki Sivil Toplum Kuruluşları, Filistin için kıyama kalktı. Konya'dan Filistin'e desteğin açıklandığı bu programda İsrail'in laftan değil ancak güçten anladığı vurgusu da yapıldı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi ve Sivil Toplum Kuruluşları (STK), Mevlana Meydanı'nda düzenledikleri programla Aksa Tufanı operasyonuna destek verdiklerini, İsrail'e şiddetle karşı olduklarını haykırdı. Programa; AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek, Yeniden Refah Partisi Konya Milletvekili Ali Yüksel, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, AGD Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara, Konya STK Platformu Başkanı Adem Ceylan, Memur-Sen Konya İl Temsilcisi Nazif Karlıer, İnsan ve Medeniyet Hareketi (İMH) ve İnsan Vakfı Konya Başkanı Mustafa Ekrem Doğan, diğer STK temsilcileri, siyasi parti il temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda AGD Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara ve İnsan Vakfı Konya Başkanı Mustafa Ekrem Doğan konuştu.

img-8294-1024x683.jpg

KATLİAM, İŞGAL, TECAVÜZ... HER ŞEY AYAN BEYAN ORTADA

AGD Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara, İsrail'in pervasız eylemlerinin karşılığını, mutlak başarıya ulaşan aksa tufanı operasyonu ile acı acı tecrübe ettiğini söyledi. Kara, “Sivil veya asker fark etmez, tüm İsrailliler, Filistin topraklarında işlenen her suça ve işgale doğrudan ortaktır” dedi. Başkan Kara, ayrıca “Müslümanların Filistin davasına gerekli önemi ve önceliği vermesi, tüm maddi olanakların ve manevi desteğin mücahitlerin hizmetine sunulması şarttır. Kudüs ve mescidi aksa için gayret göstermek imanımızın ve insanlığımızın bir gereğidir. Buradan başta ülkemiz olmak üzere tüm Müslüman devlet yöneticilerine ikazda bulunuyoruz: Amerika’dan, İsrail’den, Avrupa’dan, Rusya’dan, Çin’den değil, Allah’tan korkun, Allah’tan korkun, Allah’tan korkun! Allah’a güvenin, ahiretinizi düşünün! Bırakın bu normalleşme adımlarını! Tarihinize bakın inancınıza sarılın! Müslüman ülkelerle iş birliğini geliştirin! Sorunlara birlikte çözüm arayın! Zafer yakındır. Siyonist lobilerin ve dünyadaki terörün ana merkezi olan ABD ile İslam coğrafyasında yaptıkları katliamlar, işgaller, tecavüzler, sömürü faaliyetleri ayan beyan ortadadır. Kafirlerin birbirlerini nasıl desteklediğini görmemek için kör, duymamak için sağır, dertlenmemek için vicdan ve izandan yoksun olmak gerekir” ifadelerini kullandı.

img-8300-1024x683.jpg

GAZZE İÇİN CANIMIZ VE MALIMIZLA MÜCADELE EDECEĞİZ

İnsan ve Medeniyet Hareketi (İMH) ve İnsan Vakfı Konya Başkanı Mustafa Ekrem Doğan ise şunları dile getirdi: “İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırıları yıllardır devam ediyor. Filistin, ve Mescid-i Aksamız yıllardır işgal altında. Bu işgale direnen bir grup Filistinli Müslümanın başlattığı Aksa Tufanı operasyonu büyük bir başarıyla yürütülüyor. Aksa, bizim için mukaddes bir belde. Orası bizim için mübarek bir yer. Biz, Aksa için savaşmayacak mıyız? Konya bizim için nasıl mukaddesse, İstanbul nasıl mukaddes ise Aksa da öyle mukaddes. Müminler bir kötülükle karşılaştığında 3 seçeneği vardır. Bir zulme gücün yetiyorsa, elinle o zulmü bitirmelisin. Eğer buna gücün yetmiyorsa dilinle haykır. Biz, bugün zulme karşı olmak, gerçekleri haykırmak için buradayız. Zalimlere karşı Konya'dan güçlü mesaj veriyoruz. Kardeşlerimizin yanındayız. Maddi ve manevi üzerimize ne düşüyorsa yapacağız. Yardım kuruluşlarımız Filistin'de, Gazze'de.”

GIYABİ CENAZE NAMAZI DA KILINDI

Programda tekbirler getirildi. “Avrupa değil, İslam Birliği. Mücahit Erbakan” sloganları atıldı.

Konuşmaların ardından Ammar Acarlıoğlu tarafından ezgiler söylendi. Şiirler okundu. Dualar edildi ve İsrail tarafından öldürülen tüm Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum