Konya Kitap Günleri yüz binlerce kişiyi ağırlayacak

Konya Kitap Günleri yüz binlerce kişiyi ağırlayacak

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 10’uncusu düzenlenen Konya Kitap Günleri kapılarını açtı. Selçuklu Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Kitap Günleri yazarlar ve sanatçılar için önemli buluşma noktası oldu.

Önceki yıl 800 bin kişinin katılımıyla rekor bir düzeyde gerçekleştirilen Konya Kitap Günleri bu yıl da yüzbinlerce kitap, yüzlerce seçkin yayınevi, sevilen yazarlar ve çok sayıda etkinlik ile Selçuklu Kongre Merkezi’nde açıldı. Konya Kitap Günleri, 15 Ekim’de sona erecek. Fuar, söz konusu tarihler arasında her gün saat 10.00 ila 21.00 arasında açık olacak. Başta Konya olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından kitap meraklılarını 15 Ekim’e kadar bir araya getirecek Konya Kitap Günleri’nde, Türkiye’nin önemli kalemleri okurlarıyla buluşacak. Kitap Günleri’nin ilk saatinden itibaren öğrenciler ve vatandaşlar yoğunluk oluşturdu. 112 yazar ve 126 yayınevinin katıldığı organizasyonda, yazarlar, sanatçılar, paneller, imza günleri ve atölye çalışmaları yapılacak.

3-2-1024x683.jpg

VATANDAŞLARIN İLGİSİ YÜKSEK

Fuarın açılmasından ve tekrar kitapların içinde olmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden İnkılap Kitapevi görevlisi Bahadır Pöge, “Kitap Günleri çok yoğun. Vatandaşların ilgisi de yüksek. Yaşanan bu yoğunluk bizleri de çok mutlu ediyor.

aa-20231006-32324345-32324342-konya-kitap-gunleri-ziyaretcilere-kapilarini-acti-1024x683.jpg

Tekrar kitaplarla iç içe olmaktan ve inanlara kitap tanıtmaktan mutluyuz. Özellikle İnkılap yayınlarına 7’den 70’e herkesin ilgisi yoğun. Standımıza herkesi bekliyoruz. Beklentimizin üstünde yoğunluk oldu. Geçen yıla göre daha iyi kitap fuarı. Çocukların ilgisi çok güzel. Konya Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

3-3-1024x683.jpg

GENÇLER İSTEDİKLERİ KİTAPLARI BULABİLECEK

HAYY Kitapevi görevlisi Enes Türk, kitap günlerinin ilk saatlerinden yoğun olduğunu belirterek, “Kitap fuarının bugün ilk günü olmasına rağmen öğrencilerin vatandaşların ilgisi oldukça yoğun. Gençlerin istedikleri kitapları bulabilecekleri çok geniş kapsamlı bir fuar oldu bu yönüyle fuarın düzenlenmesinde emeği geçen herkesi teşekkür ediyorum” dedi.

3-4-1024x683.jpg

ÇOCUKLARIN KATILMASINI İSTİYORUZ

İz Yayıncılık görevlisi Cankat Yıldırım, öğrencilerin kitap günlerine ilgi gösterdiğini dile getirerek, her yıl katılımın arttığını söyledi. Yıldırım, “Birçok kitaplara ulaşamayan insanlar burada istediği kitaplara ulaşacak. Geçen yıla göre yoğun ilgi söz konusu. Konya Belediyesinin bu projesinden dolayı tebrik ederim. Çocukların bu tür kitap günlerine katılmasını istiyoruz. Kendilerini geliştirmesi adına güzel bir proje olduğuna inanıyorum” diye konuştu.

ALİ GÖZEN/MESUT TURAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum