Konya itikafa girdi

Konya itikafa girdi

Ramazan ayının büyük sünnetlerinden olan 'itikaf', Konyalılar tarafından bu yıl da birçok kesim tarafından uygulanıyor.

Ramazan'ı ibadet yönünden dolu dolu geçirmeye amaçlayan vatandaşların bir bölümü, Ramazan ayının büyük sünnetlerinden olan itikafa girdi. Birçok vatandaş, İplikçi, Kapu gibi camilere itikaf için akın etti

Ramazan ayının büyük sünnetlerinden olan 'itikaf', Konyalılar tarafından bu yıl da birçok kesim tarafından uygulanıyor. Birçok kişi tarafından bilinmeyen itikaf, Ramazan ayının en büyük sünnetlerinden bir tanesi. Ayet ve hadisler ile de itikafın önemine vurgu yapılıyor. Hz. Âişe itikaf ile ilgili olarak, “Resûl-i Ekrem ramazanın son on gününde ibadet için yoğun bir gayret içine girer, gecesini ihya eder ve ibadet için aile fertlerini uyandırırdı” demiştir. Bu çağrıya kulak veren Müslümanlar itikaf sünnetini icra ediyor. Konya'da Kapu Cami, İplikçi Cami, Kadı İzzettin Cami gibi camiilere gelen vatandaşlar Ramazan'ın son 10 gününü burada ibadet ederek geçiriyor.

İTİKAF İNSANI REKTEFE EDİYOR

İplikçi Camii'nde itikafa kalan Hacı Abdullah Şentürk, yaşadığı duyguları anlattı. Unutulmaya yüz tutmuş bir sünnetin yaşatılmaya çalışıldığını ifade etti. Şentürk, “Gençler günümüzde itikafa daha çok yöneliyorlar. Daha önceki nesiller böyle şeyler ile uyandırılmadılar. İnsanlar bu gibi sünnetler duymuyorlar, öğrenmiyorlar, bilmiyorlar. Ama araştıran Müslümanlar bunu keşfederek uygulamaya döküyor. Bizler 6 yıldır buradayız. Ayrı bir hazzı var. Sanki yüzünüzü, beyninizi rektefe ediyorsunuz. İnsana çok büyük haz veriyor. Bunu izleyebiliyorsunuz. Burada Kur'an, hadis okuyoruz. Namaz kılıyorsunuz. Ümmetin durumunu düşünüp onlar için dua edebiliyorsunuz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.