Konya ile Fas ticaret köprüsü kurdu

Konya ile Fas ticaret köprüsü kurdu

Konya Ticaret Odası şehrin dış ticaretine katkı sağlamak için yurt dışı iş gezilerine devam ediyor.

Konyalı iş adamlarından oluşan heyet Fas’a iş gezisi düzenledi
Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Üzülmez başkanlığında Fas Otomotiv Fuarı’na katılan heyet Fas İşletmeler Genel Birliği, Kazablanka Ticaret, Sanayi ve Hizmetler Odası ve Fes Ticaret, Sanayi ve Hizmetler Odası’nı ziyaret ederek karşılıklı işbirliği konularında görüşmelerde bulundu.  Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Üzülmez başkanlığındaki KTO heyeti Fas’a iş gezisi düzenledi. Fas İşletmeler Genel Birliği’ni ziyaret eden heyet burada Genel Müdür Mounir Ferram ile görüştü. Fas ekonomisi ve ticareti hakkında KTO heyetine bilgi veren Ferram, “Fas İşletmeler Genel Birliği Fas’ın en büyük özel sektör birliğidir. Birliğimize bağlı üyelerimizle birlikte Fas sanayi ve ticaretinin gelişmesine katkı sağlıyoruz. Bu açıdan Konya ile ilişkilerimizin gelişmesi için Konya Ticaret Odası ile işbirliği içinde olmak istiyoruz” dedi.  Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hüseyin Üzülmez de Konya Ticaret Odası hakkında kısa bilgi vererek, “128 yıllık tarihi geçmişi bulunan Odamız, bugün kayıtlı 22 bin üyesiyle hem şehrimizin hem de ülkemizin önemli iş kuruluşlarından biridir. Odamız şehrimizin önde gelen sektörlerini dünya çapında tanıtarak uluslararası bağlantılarını artırmaya çalışmaktadır. Bu açıdan tarihi ve kültürel bağlarımız olan Fas’la iş bağlantılarımızın daha da kuvvetlenmesi amacıyla Fas gezisini düzenledik. Ayrıca yönetiminde bulunduğum DEİK ve İslam Odaları birliği vasıtasıyla ikili ilişkilerimizi geliştirebiliriz” şeklinde konuştu.
Konya Ticaret Odası heyeti Fes Ticaret, Sanayi ve Hizmetler Odası’nı da ziyaret etti. Oda Başkanı Fouad Zıne Fılalı tarafından karşılanan KTO heyeti Fas’la karşılıklı işbirliği kurulabilecek sektörler hakkında bilgi aldı. Başkan Üzülmez, “Dost ve kardeş Fas’ta bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Fas Otomotiv Fuarı’na katılmak ve karşılıklı işbirliği imkanlarını görüşmek için ziyaretimizi gerçekleştirdik. Konya 2,5 milyon nüfusu ve yüzölçümüyle Türkiye’nin büyük illeri arasındadır. Tarım olarak dünya çapında söz sahibi olan şehrimiz; otomotiv yan sanayi, makine, ayakkabı, ambalaj, metalürji, tarım makineleri ve gıda sektörlerinde sanayi ve ticari olarak sürekli bir gelişim göstermektedir. Kısa vadede dünya ile ticaretimizde artış kaydettik. Fas’la da ticari ilişkilerimizin daha iyi seviyelere gelmesini istiyoruz. Fas’lı işadamlarını şehrimizde düzenlenen tarım ve makine fuarlarına bekliyoruz” dedi. Fes Ticaret, Sanayi ve Hizmetler Odası Başkanı Fouad Zıne Fılalı ise “Türk işadamlarını Fas’ta görmekten büyük bir onur duymaktayız. Tarım ülkesi olan Fas sanayi alanında bir atılıma geçmiştir. Devletimiz sanayi yatırımlarını kolaylık göstererek teşvikte bulunmaktadır. Konya ile ticari işbirliğimizi daha ileri düzeye geliştirebilirsek hem Türkiye hem de Fas’ın büyük yararına olacaktır. Bu birlikteliği sağlamak amacıyla iki odanın da işbirliğine devam etmesini istiyoruz” dedi.
Konya Ticaret Odası heyeti görüşmelerin ardından Fas Otomotiv Fuarı’nda incelemelerde bulundu. Fuara katılan 17 Türk firmasının 3’ünün Konya Ticaret Odası üyesi olduğunu belirten Üzülmez, “Konya, otomotiv yan sanayi sektöründe Türkiye'de ve dünyada önemli bir şehirdir. Sektördeki firmalarımızın iş bağlantısı kurmalarını sağlamak açısından fuar gezimiz son derece faydalı geçmiştir. Bu tür organizasyonlara katılmaya devam edeceğiz. Bu sayede Konya sektörde daha iyi yerlere gelme şansını yakalayacaktır” dedi.
KOSGEB desteğiyle gerçekleştirilen ziyarette KTO heyeti, Türk Büyükelçiliği ve Kazablanka Ticaret, Sanayi ve Hizmetler Odası’nı ziyaret ederek karşılıklı iş imkanları konusunda bilgi aldı. Ziyarete katılan işadamları son derece verimli geçen gezinin iş bağlantıları kurmaları açısından faydalı olduğunu söyledi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.