Konya İHH ve AYDER Libyada yardıma koştu

Konya İHH ve AYDER Libyada yardıma koştu

Libya'nın el-Beyda şehrinde İHH acil yardım ekibi faaliyetlerini sürdürüyor.

35 kişilik doktor heyetiyle birlikte hareket eden ekip, el-Beyda'da çeşitli hastanelerdeki ziyaretlerini ve ilaç yardımlarını sürdürüyor.
Halk isyanının yaşandığı Libya’ya girmeyi başaran İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri, ülkeye geçer geçmez acil yardım çalışmalarına başladı. 35 kişilik doktor heyetiyle birlikte hareket eden ekip, el-Beyda'da çeşitli hastaneleri ziyaret etti ve ilaç yardımında bulundu. Hastaneye getirilen yaralıların durumu yerinde görüldü.
Gerçekleştirilen diğer bir faaliyet de tespit edilen ihtiyaç içindeki ailelere gıda dağıtımı oldu. El-Beyda'daki farklı mahallelerde bulunan 100 aileye peynir, konserve, un, çay, seker, pirinç, zeytinyağı, salça ve süt'ten oluşan gıda paketleri dağıtıldı. İhtiyaç sahibi diğer ailelere de yardımlar devam edecek. Zor günler geçiren Libya halkı Türkiye’den gelen yardımlar karşısında memnuniyetlerini ifade ederek barış dolu günler için dua istediler.
İHH ekipleri, El Beyda kentinden sonra Libya’da isyanın başladığı nokta olan Bingazi kentine geçtiler. Bu kentte acil yardım çalışmaları devam ediyor.
İHH Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt, Kaddafi’nin ülkede önemli oranda kontrolü kaybettiğini belirtti. Sarıkurt, muhaliflerin Kaddafi’nin kontrolünde olan başkent Trablus’u ele geçirmek için hazırlıklarını sürdürdüklerini ifade etti. Bingazi ve çevresinde kontrolün tamamen muhaliflerde olduğunu kaydeden Sarıkurt, izlenimlerini şöyle anlattı: “Kaddafi, ülkenin yüzde 80’inde kontrolü kaybetmiş durumda. Başkent ve çevresi muhalifler tarafından kuşatıldı. Ancak şuan bekliyorlar. Kaddafi’nin elinde çok ağır kimyasal silahlar var. Bir çılgınlık yapmasından çekiniyorlar. Muhalifler ‘42 yıldır bize zulmeden Kaddafi’yi ele geçirip yargılamak istiyoruz’ diyorlar.”
Konya, Libya halkının yanında olmak için İHH- AYDER gönüllü doktorlardan oluşan sağlık ekibini bölgeye gönderiyor. Daha öncede birkaç kez sağlık ekibi olarak Sudan ve Kenya ya giden Op. Dr. H. Hüseyin Uysal, Libya’daki olaylarda yaralanan, sakatlanan insanlara yardıma gitti. Uysal, “İlaç ve hekim desteğinde bulunarak kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek istiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.