Konya esnafı borcunu ödeyemiyor!

Konya esnafı borcunu ödeyemiyor!

ESDER Konya Şube Başkanı Latif Işık, “Birçok esnaf, ilk taksidi bile ödemekte zorlanacak. Esnafın ayakta kalması gerekir” dedi

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Konya Şube Başkanı Latif Işık, ekonomik gidişat ile ilgili açıklamalarda bulundu. Işık, “Ülkemizde her geçen gün derinleşerek devam eden ekonomik sorunlar artık işin içinden çıkılmaz boyutlara ulaşmıştır” dedi. Işık, son zamanlarda döviz fiyatlarındaki artışın önlenememesi, bu duruma bağlı olarak akaryakıt fiyatlarındaki artış, ÖTV zamları, iş yeri kira fiyatlarındaki aşırı yükselişler, BAĞKUR ve SSK primlerinin artık ödenemez duruma gelmesinin zor durumda olan esnaf ve sanatkârları daha da zor durumlara sürüklediğini ifade etti.

OTOMAT MAKİNE UYGULAMASINA ACİLEN SON VERİLMELİ

ESDER Konya Şube Başkanı Latif Işık, “Türk lirasının yabancı para birimleri karşısında hızlı değer kaybı ve buna bağlı olarak iğneden ipliğe bütün ürünlerin zamlanması vatandaşımızın alım gücünü aşağılara çekmekte, bu durum direkt olarak esnaf ve sanatkârımızın ticari faaliyetlerine sekte vurmakta, küçük esnafımız gün geçtikçe erimeye devam etmektedir” dedi. Bu ay sonu ödenmeye başlanacak olan sosyal güvenlik kurumu ve maliye borç yapılandırmalarının piyasanın iyice daralmasına yol açacağını söyleyen, birçok esnafın da ilk taksidi bile ödemekte zorlanacağına vurgu yapan Işık, “Birçok esnaf ve sanatkârımızın yaptığı faaliyetlerinin hepsini bünyesinde bulunduran alışveriş merkezlerinin ve üç harfli diye adlandıran işletmelerin çalışma gün ve saatlerinin esnaf ve sanatkârımızın aleyhine olan işleyişine son vermek adına adımlar atılmalı, üç harfli diye adlandırılan işletmelerin önüne yerleştirilmekte olan 7/24 hizmet veren otomat makineler uygulamasına acilen son verilmeli, haksız rekabet ortadan kaldırılmalıdır” şeklinde konuştu.

4-4-latif-isik.jpg

IŞIK'TAN ÇAĞRI: DERTLERİNİZİ DAHA YÜKSEK SESLE DİLE GETİRİN

“Hükümetimiz ciddi anlamda adımlar atmalı iki ve daha az kişi çalıştıran esnafımızın SSK ve BAĞKUR primlerinde indirime gidilmeli” diyen Işık, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çırak ve kalfa statüsünde bulunan çalışanların çıraklık okullarına özendirilmesi sağlanarak maaşlarının karşılanması, sigorta girişlerinin uzun vadeli sigorta kolu girişi olarak esas alınarak çıraklık okul girişlerinin işe başlama tarihi olarak kabul edilmesini içeren bir yasa düzenlemesi yapılmalıdır. Esnaf ve sanatkârımız yani orta direğin ayakta kalması sosyal devletin de ayakta kalması demektir. Bu bağlamda bütün esnaf derneklerimizi, esnaf odalarımızı ve odalar birliğimizi esnaf ve sanatkarımızın dertlerini daha yüksek sesle dile getirmeye davet ediyorum.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum