‘Konya çiftçisi hem kızdı hem de oy verdi'

‘Konya çiftçisi hem kızdı hem de oy verdi'

Konya çiftçisini 'Daha fazla sıkıntıya girmemeleri için' defalarca uyardıklarını söyleyen Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, “Ancak Konya çiftçisi hem AK Parti'ye kızdı hem de götürüp oyunu verdi. İnşallah yerel seçimde aynı tuzağa düşmezler”

Saadet Partisi Konya İl Başkanı ve GİK Üyesi Hüseyin Saydam, Çumra ve Ereğli'de yapılan son çiftçi eylemlerine dair değerlendirmelerde bulundu. Merhaba Gazetesi'ne özel açıklamalar yapan Saydam, yakında bir seçime girildiğini, 20 yıllık iktidarın yeniden seçildiğini hatırlattı. AK Parti iktidarının icraatlarının ortada olduğunu dile getiren Saydam, “Gördüğümüz kadarıyla bir değişikliğe gitmediler. Daha iyiyi yapmak yerine, ülkemiz de vatandaşımız da daha kötüye gitti. Bir tek seçim geçirmiş olsak 'İlk, seçim, ikinci seçim' deriz. Neredeyse bu 5. döneme denk geliyor” dedi.

YOLA DOMATES, PARTİ ÖNÜNE BUĞDAY DÖKEREK SONUÇ ALINMAZ

Seçimden önce AK Parti'nin vatandaşa, çiftçiye vaatlerde bulunduğunu söyleyen Başkan Saydam, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Seçim sonrasında da vatandaşı daha fazla sıkıntıya sokuyorlar. İnsanlarımız, memleketimiz sıkıntıda. Bundan sonra gerçekten iktidara söylenecek bir şey yok. Vatandaşın mayıs seçimlerinde doğru bir karar vermesi gerekiyordu. Toplumu bazı şeyler üzerinden kutuplaştırarak propaganda ile yine manipüle ettiler. Yola domates, parti önüne buğday dökerek bu işler sonuçlanmayacak. Bizim diğer partilerle bir araya gelmemizin sebebi tek adam rejimine dur demekti. Bugün insanlarımızın sesini duyurabilecek bir medyası bile kalmadı. Medya ve STK siyasallaştı.”

2-1.png

BU İŞİN SONU BÖYLE OLACAKTI, BİZ ÇOK UYARDIK!

“Böyle bir eylemin olacağını beklemiyordum. Ancak bile vatandaşın tepkilerini dile getirmesi adına sevindirici. Hala milletin ortaya koyacağı bir direnci ve azmi var” diyen Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, daha sonra şunları kaydetti: “Konya'daki çiftçilerimiz ofise malını veremedi. Bir şey değişti mi? Değişmedi. Mısıra açıklanan fiyat ortada. Biz, Saadet Partisi olarak çiftçilerimizi uyardık. Kaçınılmaz bir gerçekti. Bu işin sonu böyle olacaktı. Dinlemediler. Çiftçinin ektiği ürünü para etmeyecekti, girdi maliyetleri artacaktı, çiftçi daha da sıkıntıya girecekti. Çiftçi, bir başka iradeyi denemeliydi. Yapmadı. İktidara bir şey yükleyemeyiz. Bu çiftçinin tercihiydi. Konya çiftçisi, AK Parti'ye hem kızıp hem de oy verdi. Yerel seçimde inşallah böyle bir hataya düşmezler. Konya'da belediyeler, festivalle vakit geçirdiler. Şehrin kronik sorunlarına inmediler. Ulaşımla ilgili, şehrin sıkıntılarıyla ilgili esas probleme odaklanmadılar. Yerel seçime 5-6 ay kaldığında sahaya inecekler ve seçime gidecekler. Yine bir algı oluşturulacak. 4 yıllık süreç unutturulacak. Bu oyuna, tuzağa vatandaşımız düşmemeli. Size basit bir örnek vereyim. Konya Ovası'na yıllardır su getirilmiyor. Şehir istediği halde su konusunda çiftçimiz, üreticilerimiz oyalanıyor. Su meselesi, iktidarın ana gündemi olmalı. Vatandaş talep etmeden ova suyla kavuşturulmalı. Çünkü bu bir ihtiyaç. Çoğu meselede anlayış böyle maalesef.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum