Konya Büyükşehir'in 50 milyon liraya yaptırdığı kafeye tepki gösterdi

Konya Büyükşehir'in 50 milyon liraya yaptırdığı kafeye tepki gösterdi

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, sosyal medyadan bir video paylaştı. Saydam, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamalarına sert tepki gösterdi.

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, sosyal medyadan bir video paylaştı. Saydam, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamalarına sert tepki gösterdi. Ülkenin ekonomik anlamda zor ve sıkıntılı bir süreçten geçtiğini söyleyen Başkan Saydam, “Bunu hepimiz yaşıyor ve hissediyoruz” dedi.

“Dün hayatımızda olan birçok standardımızı bugün belki de hayatımızdan çıkardık” diyen Saydam, videoda şunları ifade etti: Standartlarımızı “düşürdük, düşürmek zorunda kaldık. Şu soğuk kış günlerde mecburen doğalgazımızı kıstık, Özel araçlarımıza binemez olduk ve hatta çocuklarımızın harçlıklarını bile kısmak zorunda kaldık. Bu böyle, artık hiç bir şey eskisi gibi değil. Bizler bu sıkıntıları yaşarken bizi idare edenlerin ne yapması gerekiyor? milletin parasını harcarken; her zamankinden çok daha fazla dikkatli olmaları gerekmiyor mu?

16879.jpg

birtakım isafları durdurmaları gerekmez mi? Ülke böyle zor bir zamandan geçerken dün göze görünmeyen bir takım masrafların, hayati önem arz etmeyen bir takım yatırımların ertelenmesi, durdurulması gerekmez mi? Peki ne yapıyorlar? Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı duyurdu. Alaaddin Caddesi üzerindeki Eski Tekel Binası restore edilerek hizmete sunulacakmış.

121409344-1673171618.jpg

Ne olacak bina? Kafe olacak. Kaça mal olacak 50 milyon liraya. Dikkatinizi çekiyorum tam 50 milyon lira. Bugün sıfır bir daireyi 2 milyondan hesap edersek tam 25 daire parası. Kimin bu para? Tabi ki sizlerin parası. Bu nedir Allah aşkına? 50 milyonluk ne yapılacak? Bu korkunç bir meblağ. Bu ayrı bir soru? Ki böyle bir rakama mal olacak olsa bile bu zamanda bu kadar paranın harcanması doğru mu? Takdir sizin. Yakın zamanda suya %45 zam yapıldı. Neden? Bugüne kadar yapılan gereksiz harcamalar yüzünden… işte Tekel Binasının kafe yapılması da bunlardan birisi. 50 milyonu kendi ceplerinden vermiyorlar nihayetinde. Sizin çocuklarınızın gıdasından, giyiminden, harçlığından kısıp ödediğiniz vergiler, cezalar, faturalar buralarda çar çur ediliyor. Bu şehir ve şehrin kaynakları hepimizin. Sahip çıkın ve hepimiz sahip çıkalım.”

ALİ GÖZEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
36 Yorum