Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığına meşhur isim aday oluyor!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığına meşhur isim aday oluyor!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için meşhur bir ismin adının geçtiği iddia edildi.

Mayıs seçimlerinde Konya'da yenilgiyle çıkan muhalefet partileri, Konya'da belediyeleri kazanabilmek için bazı isimler üzerinde duruyor. 31 Mart 2024 tarihinde yapılması planlanan yerel seçimlerde Konya'da muhalefet partilerinin özellikle Büyükşehir Belediyesi adayının kim olacağı da merak ediliyor. Gazeteci Barış Yarkadaş, İYİ Parti'nin adayları için kulis bilgisi verdi. Yarkadaş, İYİ Parti Konya Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için Ünal Karaman'ın gündemde olduğunu iddia etti.

7-8251844535-1.jpg

KARAMAN MAYIS SEÇİMLERİNDE KONYA VEKİLİ OLDU

İYİ Parti, Konya'da mayıs seçimlerinde toplamda 8,84 oranında oy aldı. İYİ Parti, 2018 seçimlerinde olduğu gibi Konya'dan sadece 1 vekil çıkarabildi. 2018 seçimlerinde İYİ Parti Konya'dan ise yüzde 9 oranında oy almıştı. Ünal Karaman'a seçim öncesi vatandaşlardan Konyaspor ile ilgili yıllar öncesi söylediği sözlerden dolayı da tepki vardı. Karaman'ın 17 yıl önce Konyaspor’un başına geçtiğinde yaptığı “Ben buradan açıkça söyleyeyim, benim Konyaspor'a ihtiyacım yok. Ama mevcut durumda Konyaspor'un bana ihtiyacı var. Ben buraya bir teknik direktör olarak gelmedim. Ben Konyalı Ünal olarak geldim ve sınırsız bir sevgiyle geldim. Ama bu sevgim, ne makamda olursa olsun insanlar tarafından suistimal edilmeye kalkılırsa ve sevgime bir karşılık alamazsam orada set çekerim. Bu Konya, bir takımına sahip çıkamıyorsa ve bunu bana hissettirdiği an benim Konyalılığım orada biter, ben profesyonelim der ve bitiririm” açıklaması, Konyalıların hafızasına kazınmış ve Karaman'a tepki dinmemişti.

unal-karaman-206281379.jpg

ÜNAL KARAMAN KİMDİR?

Ünal Karaman, 1966 yılında Konya'da doğdu. Futbolcu olan Karaman. 2000-2004 yılları arasında Türkiye millî futbol takımı yardımcı antrenörlüğü görevinde bulundu. Karaman, 2005 yılında ümit millî takım teknik direktörlüğü görevine getirildi. Bir dönem Konyaspor'u da çalıştıran Karaman, 18 Şubat 2010 tarihinde Teknik Direktör Şenol Güneş'in birinci yardımcısı olarak da göreve getirildi. Daha sonra birçok takımda da teknik direktörlük görevlerinde bulundu. Karaman, 28. dönem Konya milletvekili seçildi.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum