Konya bu tarihte kış ortasında baharı yaşayacak!

Konya bu tarihte kış ortasında baharı yaşayacak!

Konya merkez ve ilçeleri için kar yağışı uyarısı yapılmıştı. Söz konusu uyarıların ardından Konya merkezde kar yağışı görülmedi ancak bazı ilçelerde yoğun kar yağışı etkili oldu. Konya'da bu tarihte kış ortasında bahar yaşanacak. İşte detaylar...

Konya'da uzun süredir kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji Konya merkez ve ilçeleri için defalarca kar yağışı uyarısı yaptı. Konya merkezde henüz kar yağışı görülmedi ancak bazı ilçelerde yoğun kar yağışı etkili oldu.

mg5aeodbkvdwtpeb5l7r1bgaqahn4uu4hv9lsvqeifvtdva7yp351fhrpvy5e24crkfoljraz7vboscffhwrtvuaf8fe8qaxe.jpg

Konya'nın Derebucak ilçesinde kar kalınlığı yüksek kesimlerde 20 santime ulaştı. Alacabel Geçidinde kar yağışı etkili oldu. Vatandaş Konya merkezde kar yağışının görülüp görülmeyeceğini merak ediyor.

5b6eb5c9-city-30680-1658c1b51c3.jpg

Meteorolojiden konuya ilişkin şaşırtan bir tahmin geldi. Konya merkezde önümüzdeki hafta hava sıcaklığı yükseliyor. Konya kış ortasında bahar havasını yaşayacak. Konya'da 17 ocak salı günü hava sıcaklığı 12 dereceye kadar yükseliyor.

dxw0uqux4aa0w95.jpg

Hafta boyunca hava sıcaklığının bu seviyelerde seyretmesi bekleniyor. Konyalılar sosyal medyada, "Kış ne zaman gelecek? Kar yağışı bu yıl yok mu?" gibi paylaşımlar yapıyor. Meteoroloji yetkilileri hava sıcaklığının ilerleyen haftalarda düşeceğini söylüyor.

Merhabahaber.com

Konya için 5 günlük hava tahmin raporu:

adsiz.jpg