Konya 'boykota devam' dedi!

Konya 'boykota devam' dedi!

İsrail zulmüne boykotla karşı koymak gerektiğini ifade eden (ESAB) Başkanı Prof. Dr. Orhan Çeker, “Boykotu destekleyen işletmeler desteklenmeli, boykot mallarının muadili olan yerli mallar ve markalar tercih edilmeli” dedi

Ehl-i Sünnet Âlimleri Birliği ( ESAB) cuma namazı sonrası Mevlana Meydanı'nda İsrail mallarını boykot, Tacikistan'daki başörtüsü yasağı ve sosyal medyadaki dezenformasyon ile ilgili basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını Ehl-i Sünnet Âlimleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Orhan Çeker gerçekleştirdi. Açıklamada Çeker'e birlik yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda vatandaş eşlik etti.

İSRAİL MALLARINI BOYKOT ETMELİYİZ!

Ehl-i Sünnet Âlimleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Orhan Çeker, İsrail'in tüm dünya halklarının tepkisine, Birleşmiş Milletler'in (BM) ateşkes kararlarına rağmen Gazze ve Refah'taki saldırılarına devam ettiğini dile getirdi. Filistin'in adeta cehenneme çevirildiğini söyleyen Çeker, Gazze'de soykırım yapan ve gelen yardımları bile engelleyerek insanları açlıktan ölüme mahkum eden İsrail'e karşı toptan mücadele etmenin gerekliliğine vurgu yaptı. “Bu insanlık suçuna artık dur denilmeli” diyen Çeker, “Bu bağlamda duyarlı halkımızın başlattığı İsrail ve destekçilerinin mallarının alım satımına karşı boykot devam etmektedir. Ancak yeterli olmadığı görülmektedir. Bu konuda bütün kuruluşlar, STK lar ve duyarlı insanlar olarak daha çok gayret etmemiz ve tüm İsrail mallarını boykot etmemiz gerektiğini tekrar hatırlatıyoruz” şeklinde konuştu.

img-2467.jpg
BOYKOTU DESTEKLEYEN İŞLETMELER DESTEKLENMELİ

Çeker, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Unutmayalım ki, İsrail destekçilerinin en çok korktuğu şey ekonomik zarar ve iflastır. Bu onların korkulu rüyasıdır. Dolayısıyla boykotun dalga dalga yayılması İsrail ve destekçilerini sarsacak, belki de saldırı ve soykırımı durduracaktır. Milletimizin boykot konusunda daha dikkatli ve hassas olmalarını ve İsrail'e destek olanların mallarını kesinlikle almamalarını istiyoruz. Boykot her yerde olmalı ve zulmün beslendiği ekonomik can damarları ve para muslukları kapatılmalıdır. İsrail zulmüne boykotla karşı koymalı, boykotu destekleyen işletmeler desteklenmeli, boykot mallarının muadili olan yerli mallar ve markalar tercih edilmelidir.”

img-2468.jpgBU YÜZYILDA BÖYLESİNE İNSANLIK AYIBI YAŞANIYOR!

Mevlana Meydanı'ndaki basın açıklamasında Tacikistan'daki başörtüsü yasağını da kınayan Ehl-i Sünnet Âlimleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Orhan Çeker, ayrıca şunları kaydetti: “Bu yüzyılda hala böyle bir insanlık ayıbının yaşanmasını esefle ve üzüntü ile karşılıyoruz. İnsan haklarına aykırı olan bu yasak karşısında Uluslararası İnsan Hakları Mahkemesi'ni göreve çağırıyor, dünyadaki tüm vicdan sahiplerini bu ayba karşı olmaya davet ediyoruz.”

ŞERİAT İSLAMINDIR BU GERÇEĞİ GÖRÜN

Son günlerde bazı Ateist, Deist ve Aknostik sitelerin İslam'a hınçla ve düşmanca saldırılarına şahit olduklarının da altını çizen Çeker, şu cümlelerle konuşmasını noktaladı: “Hz. Peygamber dahil bütün kutsal değerlerimize hakaret etmeleri milletimizi üzmüş ve derinden yaralamıştır. Milletimizin dini değerleri ve kutsallarına karşı yapılan bu saldırılar ve hakaretler kamu güvenliğini tehdit eder hale geldiği için bunlara karşı mutlaka yasal düzenlemelerin yapılması bir zaruret haline gelmiştir. En son olarak da bazı kişilerin sosyal medyada 'Şeriat İslam değildir, Yahudi örfüdür' gibi yanlış yönlendirici, dezenformasyon içerikli beyanatlarına şahit olduk. Halbuki herkesin malumudur ki şeriat İslam'dır, son Peygamber Hz. Muhammed'in şeriatıdır. En basitinden Diyanet İslam Ansiklopedisi Şeriat maddesine baksalar bile bu gerçeği görürler. Orada şeriat; İslâm'a ait dinî, ahlâkî ve hukukî hükümler bütünü, olarak tanımlanır. Biz ESAB olarak sosyal medyadaki bilgi kirliliği yanında dünyadaki her türlü zulme ve haksızlığa karşı dik duracağımızı, kutsallarımıza saldırarak ülke huzurunu bozanlarla mücadele edeceğimizi bildiriyoruz.” Açıklamanın ardından NEÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Akpınar tarafından dua edildi. Açıklamaya katılanlar tarafından çeşitli sloganlar atıldı.
SAİT ÇELİK

Kaynak:Sait Çelik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum