“Konya Basketbol Severler Kulübü” geliyor

“Konya Basketbol Severler Kulübü” geliyor

Kapatılan Konyaspor Basketbol’u 3 sezon çalıştıran Aziz Bekir, Konya’da basketbolu canlandırma adına yeni projeleri hayata geçirmek istiyor. Bekir ‘Konya Basketbol Severler Kulübü’ adı altında bir kulüp kurmanın planlarını yapıyor

İLK ÖNCE BASKETBOL OKULLARI KURACAĞIZ

Konya’daki basketbol kulüplerinin sürekli kapandığını dile getiren Aziz Bekir, “Belediyeler ve iş adamlarına çok bağlı kaldı bu iş. Devamlılığı olan bir basketbol kulübü yok şehirde. Oysa basketbol potansiyel ve sevgisi var bu şehirde. Ben bir basketbol kulübü kurmak istiyorum. Kulübün adı da ‘Konya Basketbol Severler Kulübü’ olacak. Renklerini de yeşil-beyaz yapmak istiyoruz. Bu dernek çatısı altında olacak. Bunun için 7 kişiye ihtiyaç var. Konya’da basketbolu seven 7 kişi ile bu yola çıkacağız. Profesyonel olarak antrenörlüğü 7-8 yıl daha yapacağım ve sonra Konya’ya çekileceğim. En iyi olacağım çağlarda da kuracağım basketbol kulübünün başına geçeceğim tamamen. Bu kulüp maddi ve manevi anlamda bağımsız olacak. Maddi açıdan bağımsız olması için basketbol okulları olacak ve gelir oradan gelecek. Manevi açıdan ise basketbol seven insanlar bu kulübün bir parçası olacak. Ben gerekirse yurt içi ve yurt dışında bir takım çalıştıracağım ve Konya’dan ayrılacağım. Ama kulüp devam edecek. Altyapıyı ve hocalarımızı kendimiz yetiştireceğiz” dedi.

ALT YAPI OYUNUCUSU YETİŞTİREN BİR KULÜP OLACAK

Altyapı oyuncularının artık bir kulübü olacağını dile getiren Bekir şunları söyledi: Belli bir süre sonra altyapı oyuncularımız hazır olacak, bütçemiz ve hocalarımız olacak. Bu kulüp 2.Lig’de oynayabilecek bir kulüp olacak. Sürekli oyuncu yetiştiren bir sistem. Bizim bütçemiz çok büyük olmayacak ve Konya’da altyapıdan yetişen oyuncular bu kulüpte forma giyecek. Oyuncular için ‘bir gün kulübüm var, bir gün kulübüm yok’ sorunu olmayacak. Bir gün gelir bir şirket size sponsor olup desteklemek istiyoruz ve yukarılara çıkalım derse, bu işe gireriz ama biz prensiplerimizden kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Altyapıdan çıkan oyuncuların her zaman bir kulübü olacak. Bu kadar büyük bir şehirde kulüpler kapanıyor. Yakışmıyor açıkçası. Biz çocuklarımızla Konya’ya yerleştik ve kendimizi artık Konyalı görüyoruz. Konya basketbolu içinde hizmet etmeye devam etmek istiyoruz.

KULÜP VAKIF AMACINDA OLACAK

Uzun vadede kuracağı kulübe bir salon yapmak istediğini belirten Bekir kulübün vakıf amacı güdeceğini söyledi. Aziz Bekir, “projelerimiz arasında bir arsa temin edip salon kurmak yapmak var. Kendi salonumuz olacak. Bizim kulüp vakıf amacında olacak. Biz öldükten sonra da bu salon ve kulüp Konya’ya hizmet etmeye devam edecek. Benim hayalim bir basketbol kampusu yapmak. İçerisinde salon ve diğer basketbol faaliyetlerin olabileceği bir yer. Böyle bir proje Türkiye’de yok. Öldükten sonra Konya’da kalıcı bir eser bırakmak istiyorum. Sadece cami ve çeşmelerle vakıf eseri mi olacak, neden bir basketbol kulübü olmasın bu? Benim işim basketbol. Ben de bu işe yöneldim. İlk olarak salonu bulur bulmaz hemen bu projeye başlamak istiyoruz. Amacım bu proje ile basketbolun Konya’da kalıcı olmasını sağlamak. Konya’nın başka şansı yok. Konya’nın tarihine bakalım. Kombassan Konyaspor’dan bu yana kadar bir sürü kulüp kapandı. Ne vardıysa hep kapanıyor. Demek ki bu olmuyor bu şekilde. Sağlam bir altyapı ile bunun üstesinden gelmek istiyoruz. Konya’da basketbolu ayağa kaldırmak hedefindeyiz. Barış Özcan ile bu işe başladık.

EN PAHALI AMA EN KALİTELİ HİZMET

Basketbol okullarında her türlü ihtiyaca cevap vereceklerini ifade eden Aziz Bekir, “Çocuklar bir kere doğru basketbolu öğrenecek. İkincisi biz doğru insan olmaya çalışırken çocuklarında bu yolda olması yolunda çaba göstereceğiz. Üçüncüsü bizim programda tüm hafta hizmet vereceğiz basketbol akademimizde. 24 saat hizmet verebilecek bir proje. En pahalı ama aynı zamanda en kaliteli hizmeti sunacağız” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum