Konserle anma olmaz!

Konserle anma olmaz!

Saadet Partisi Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Derbentli, "Elbette Hz. Mevlana sadece Konya'nın değildir. Ancak pop sanatçılarının konseri ile anma töreni kabul edilemez" dedi

Saadet Partisi Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Derbentli Şeb-i Arus törenleri, karma eğitim konusu, Osmanlıca eğitim ve cari açık ile ilgili partisinin il binasında basın toplantısı düzenledi. Konuşmasına İstanbul'da düzenlenen Şeb-i Arus törenlerine tepki göstererek başlayan Derbentli, Şeb-i Arus törenlerinin Konya dışında yapılmasını üzüntü ile seyrettiklerini söyledi. Devlet kurumlarının alternatif Şeb-i Arus törenlerine destek vermesinin de doğru olmadığını savunan Derbentli, "Elbette Hz. Mevlana sadece Konya'nın değildir. Ama vuslat gecesinin yeri sadece Konya olmalıdır. Ayrıca bu gece anılması gerektiği gibi anılmalıdır. Şarkıcıların vereceği konserle bu gece ihya edilemez. İstanbul'da Alişan, Mustafa Ceceli ve Yavuz Bingöl gibi sanatçıların katılımı ile belediye ve Kültür Bakanlığı Şeb-i Arus gecesi organize etmektedir. Bu organizasyonu yapanlar ve buna destek olanlara şunu sormak lazım, 'Siz öldükten sonra da arkanızdan Kur'an-ı Kerim okunması yerine konserli bir gece ile anılmak ister misiniz?' Bu hususta milletvekillerimizi ve Konya'yı yönetenleri göreve davet ediyoruz" diye konuştu.

KARMA EĞİTİM DAYATILIYOR

Zorunlu karma eğitim ile ilgili de konuşan Derbentli, "Zorunlu karam eğitimden vazgeçilmesi, eğitim sisteminin de materyalist felsefeden kurtarılması gerekiyor. Sağlıklı nesiller için öğretim programlarının yani müfredatların temiz olması lazımdır. Müfredat programlarının faydalı olacak ve şuur verecak hale getirilmesi için kararlar alınmalıdır. Müfredatlar materyalist felsefeden arındırılmalı, maneviyatı ve milli duyguları içermelidir. Ahlaki değerlerimizi davranışa dönüştürülmelidir. Kendi kadim medeniyetimizi Batı'nın yozlaşmış kültürüne feda etmemelidir. Yakın geçmişte kız ortaokulları ve kız liseleri vardı. Kaliteli ve gözde okullardı. Daha sonra bu okullar art niyetli iktidarlar döneminde karma okullar haline getirildi. Arzu eden veliler, çocuklarını açılacak olan kız okullarına verebilmelidir" ifadelerini kullandı.

OSMANLICA DERSİ MUTLU ETTİ

Osmalıca'nın zorunlu ders olarak okutulması konusuna da değinen Derbentli, "Osmanlıca'nın ders olarak okutulacak olması memnuniyet vericidir. Kaldı ki bu husus zaten partimizin programında olan bir durumdu. Dolayısıyla böyle bir karar alınması bizleri mutlu etmiştir. Hiçbir millet bizim kadar tarihinden kopuk değildir. Arşivlerde ne var, bunları okuyabilecek derecede Osmanlıca dil bilgisine sahip olmayan bir nesil yetiştirilmiştir. Umarız ki Osmanlıca'nın ders olmasından sonar bir nebze olsun bu durum giderilmiş olur. Tarihi ile irtibata geçebilen yeni nesiller yetişir diye temenni ediyoruz" dedi.

FAİZ HARCAMALARI YATIRIMDAN FAZLA

Ekonomi konusunda da açıklamalarda bulunan Derbentli sözlerini şöyle sürdürdü: "2015 yılı bütçe görüşmelerine göre 2015 yılı bütçemiz 473 milyar lira olarak ön görülmüştür. Bunun 54 milyar lirası faiz ödemeleri için ayrılmıştır. Yatırımlar için ayrılan para 41 milyar liradır. Yani faiz harcamaları yatırımdan fazladır. Bütçe açığı ise 21 milyar liradır. Bütçenin kalan kısmı cari harcamalara ayrılmıştır. Yani bütçe tam bir faiz ve borç ödeme bütçesidir. Ne yazık ki 2015'de de denk bütçeyi göremeyeceğimiz aşikardır. Yeni bütçeye baktığımızda da yine başarılı bir yıl olmayacağını şimdiden söyleyebiliriz."

BERKHAN PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.