Konak Meydanı’nda Fayton Keyfi

Konak Meydanı’nda Fayton Keyfi

İzmir’in simgelerinden biri haline gelen faytonlar, yeni güzergahında görücüye çıktı. 1. Kordon’un ardından tarihî akslar ve Kültürpark içinde de nal sesleri yankılanmaya başladı.İki yıl önceki çalışmalarıyla Kordon’da fayton...

İzmir’in simgelerinden biri haline gelen faytonlar, yeni güzergahında görücüye çıktı. 1. Kordon’un ardından tarihî akslar ve Kültürpark içinde de nal sesleri yankılanmaya başladı.

İki yıl önceki çalışmalarıyla Kordon’da fayton keyfine yeni bir soluk getiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alsancak Limanı ile Konak Pier arasında hizmet veren ve turistler tarafından büyük ilgi gören faytonların güzergahını genişletme kararı almıştı. 29 Haziran 2014 tarihi itibariyle ulaşım konusunda da düzenlemeye giden Büyükşehir Belediyesi, trafik sıkışıklığının çözüme ulaşmasının ardından İzmir’in önemli simgelerinden biri olan faytonların güzergahını da genişletti. 1 Ağustos 2014 Cuma gününden itibaren Vasıf Çınar, Plevne Bulvarı, Talatpaşa Caddesi, Şair Eşref Bulvarı, Kültürpark (İzmir Enternasyonal Fuarı süresi hariç) ve çevresi, Basmane Meydanı ve çevresi, Ayavukla Kilisesi, Oteller Sokağı, Agora, Kemeraltı ve çevresini içine alacak şekilde güzergahı genişletilen faytonlar, şehir trafiğini engellemeden caddelerde farklı bir hava estirmeye başladı. Alsancak Limanı’na kurvaziyerlerle gelen turistler, faytonla önce Kordon’da deniz havasının tadını çıkarıp ardından Kültüpark içinde ağaçların altında yolculuklarına devam ediyor. Agora ve Kemeraltı turundan sonra İzmir Saat Kulesi önünde çekilen fotoğraflarla gezi ölümsüzleştiriliyor.

İletişim becerisi, kurum içi davranış biçimi, öfke yönetimi, duygu kontrolü ve konuşma becerisi eğitimi alan faytoncular, giydikleri özel kıyafetleriyle de turistlerden tam not alıyor. İzmir’e Belçika’dan gemi turu ile gelen Japon aile, bir şehri ilk defa fayton ile gezmenin tadına baktıklarını söylerken, “İzmir çok güzel bir şehir. Havası gibi insanları da sıcakkanlı. Böyle bir uygulama ile şehir turu yapmak çok keyifli.” dedi. İtalyan bir aile ise ilk fayton deneyimlerini İzmir’de yaşadıklarını belirterek, böyle bir deneyimin kesinlikle yaşanması gerektiğini vurguladı.

İki yıl önce İzmir’in simgesi faytonları şehre yakışan modern bir görünüme kavuşturmak için kapsamlı bir çalışma yapan Büyükşehir Belediyesi, Avusturya’dan getirilen Haflinger cinsi atlara koşulan ve Manisa’nın Akhisar ilçesinde üretilen Viktorya Klasik tarzındaki 12 adet körüklü faytonu Temmuz 2012’de hizmete almıştı. Özel eğitim alan sürücüler ise uzun kollu, İspanyol model, hakim yakalı bir gömlek, yanları kırmızı biyeli siyah renk pantolon ve yelek, kösele tabanlı, sivri burun, yuvarlak ökçeli ayakkabı giyiyor ve siyah şapka (London model) takıyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.