Komisyon Aralık’ta Edathy'yi Dinlemek İstiyor

Komisyon Aralık’ta Edathy'yi Dinlemek İstiyor

Alman Meclisi'ndeki Federal Kriminal Dairesi (BKA) Araştırma Komisyonu, çocuklara ait müstehcen fotoğrafları bulundurduğu gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan ve milletvekilliğinden istifa eden Sebastian Edathy’yi Aralık ayında sorgulamak...

Alman Meclisi'ndeki Federal Kriminal Dairesi (BKA) Araştırma Komisyonu, çocuklara ait müstehcen fotoğrafları bulundurduğu gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan ve milletvekilliğinden istifa eden Sebastian Edathy’yi Aralık ayında sorgulamak istiyor.

Komisyon Başkanı Eva Hogl, Edathy olayını araştıran komisyonun Aralık ayında BKA’dan bir tanığı dinleyeceğini belirterek, “Bu aynı zamanda Edathy’i sorgulamak içinde uygun zaman olabilir.” ifadelerini kullandı.

Daha önce Edayth’nin 2015 yılında dinleneceği ifade edilmişti. Eski milletvekili Edathy, geçen yıl federal seçimler sonrası meclis çalışmalarına başlamamış ve sağlık sorunlarını ileri sürerek vekillikten istifa ettiğini açıklamıştı. BKA Araştırma Komisyonu, o günden beri yurt dışında yaşayan eski milletvekilinin ifade vermeye hazır olup olmadığını avukatı aracılığı ile soracağını açıkladı. Aynı zamanda Edathy hakkında Verden Mahkemesi’nde soruşturma sürüyor.

BKA Araştırma Komisyonu’nun Edathy’i ifadeye çağırmayı öne alarak kamuoyunda muhalefetin ifadeye çağırmayla ilgili olası tartışmasını önlemiş olacak. Edathy’nin çocuklara ait müstehcen materyal bulundurduğu ve bu bilginin koalisyon görüşmeleri sırasında SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel’e ulaştırıldığı belirlenmişti. Bunun üzerine dönemin İçişleri Bakanı Hans- Peter Friedirch istifa etmiş, olayı aydınlatmak için komisyon kurulmuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.