Kocaman'dan 50 baraj hedefi

Kocaman'dan 50 baraj hedefi

Kocaman, Başakşehirspor maçından sonra bir çıkış yakaladıklarını, bunun da ilk yarı hedefini tutturmada büyük katkısı olduğunu belirtirken, aynı çıkışın sezonun ikinci yarısında da devam edeceğine inandığını söyledi.

 
 
 
 
KUPA TAHRİBATI BEŞİKTAŞ'A YANSIR
Torku Konyaspor'un son haftalarda bir çıkış yakaladığını ve bunu son 1 hafta içinde oynanan 2 kupa, 1 lig maçı olmak üzere 3 mücadelede sürdürdüğünü belirten Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, “İlk yarının son maçını oynayacağız. Son haftalarda toparlandık ve iyi durumdayız. Özellikle Başakşehir maçından sonra başlayan seri dikkat çekici. Belki de Başakşehir maçında aldığımız sonuç taşların biraz daha oturması için gerekiyordu sanki. Ondan sonra toparlandık. 26 puanı yakaladık ve şu anda Beşiktaş karşısına çıkacağız. Arada da kupa maçını oynadık. Açıkçası şunu da belirtmek gerekiyor. Son kupa maçı düşündüğümüzden daha fazla tahribata neden oldu. Tabi ki galip gelmek sevindirici. Ancak 70 dakikaya yakın süreyi 10 kişi oynamak hangi takım karşısında ve hangi seviyede olursa olsun kolay değil, yıpratıcı oluyor. Bu maçın ufakta olsa Beşiktaş maçı öncesinde üzerimizde bir yükü olacak" dedi.
 
BEŞİKTAŞ EN FORMDA TAKIM
İlk yarının son haftasında oynayacağımız Beşiktaş maçına da değinen Kocaman, "Rakibimiz şu anda ligin en formda takımlarından bir tanesi. Liderler ve doğal olarak sezonun ilk yarısını da lider tamamlamak için bu maçı da kazanmak isteyecekler. Bunu söylemeye gerek bile yok. İşimizi biraz daha zorlaştıran faktörlerden bir tanesi bu olacak. Ancak şu görünen bir gerçek; takım oyunumuz yüksek seviyede. Birbirini tamamlayan oyuncularımız var. Eğer oyundaki o dalgalanmalarda bizi yıpratacak ekstra bir durum çıkmadığı sürece maçın birbirine yakın bir şekilde oynanacağı söylenebilir. Artık Beşiktaş’ı çalışmaya başlayacağız. Ne yapıyorlar, neler yapılabilir, neler öngörülebilir onlarla ilgili o zaman daha net kafamızda bir şeyler oturacak" şeklinde görüş belirtti.
 
HATA YAPMAZSAK HEDEFE ULAŞIRIZ
Aykut Kocaman, takımın ligin ikinci yarısında 50 puan barajını aşma hedefinin Konyaspor tarihi adına bir dönüm noktası olabileceğini belirtirken, sözlerine şöyle devam etti: “Konyaspor için bu sene 50 puan barajını zorlamak, aşmak önemli aşamalardan biri olacak gibi görünüyor. Kendi içinde de olsa bir dönüm noktası olabilir. Ondan sonra artık çıtayı 50 puan üzerinden düşünmek zorunda. 50 puanın üzerine doğru yürümeye başladığın zaman bu 50-51 puanı şöyle düşünmek lazım 34 maçtan 17 tanesini kazandınız demektir. Bir şekilde 51 puan yapmak istiyorsanız 17 tanesini kazanmanız gerekmekte. Bu da oynadığınız her maçta ortadaki 3 puanın yarısını almanız anlamına gelir. Ondan sonra başka ne yapılabilir, ne düşünülebilir, ne hedef konulabilir bunlar düşünülebilir gibi gözüküyor. Bugün itibariyle Beşiktaş maçı öncesinde 26 puan var. Bakıldığında yarı sezonda puan hedefimizin yarısını aldığımız görülüyor. İkinci yarıda ne olabilir onu da söyleyeyim. Zaten bu oyuncularla paylaştığım şeylerden bir tanesi. Önce kendi adıma söyleyeyim. Bizim teknik heyet vahim bir hata yapmazsa, aynı şekilde beraber çalıştığımız oyuncu grubu vahim bir hata yapmazsa ve bunun da ötesinde yönetim kurulu, yöneticiler vahim bir hata yapmazsa ikinci yarıda da sanki bu şekilde seyreder gibi görünüyor.”
 
SİRKİLASYON DAHA AZ OLUR
İkinci yarıda oyuncu sirkilasyonunun daha az olacağına değinen Torku Konyaspor teknik Direktörü Aykut Kocaman, sözlerini şöyle tamamladı:
“Takımda çok küçük oynamalarla beraber, belki daha evvel söylemiştim ama tekrarlamakta fayda var. Sezon başında da zaman zaman dile getirdiğim gibi takımda güçlü bir oyuncu sirkülasyonu oldu. Bu durumu çok fazla istememiştim. Bundan sonra birbiriyle uyumlu oyuncular anlamında çok arayışımız oldu. Bu arayış esnasında açıkçası zamanda eriyip geçti ve puan kayıplarının da fazla olduğu dönemler oldu. Hangi oyuncular hangi oyuncularla daha uyumlu onu henüz tam olarak oturtabildiğimiz gözüküyor. Şimdi buradan çok fazla sirkülasyon olmadan, verimliliği yüksek oyuncuları bir arada oynatarak yine aynı puanları yapabilirsek, gücümüz yeterse sanki ilk yarıdaki performansı, aynı durumu tekrarlama ihtimalimiz olabilir gibi görünüyor.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum