Kocaman şark kurnazı

Kocaman şark kurnazı

Konyaspor Teknik Direktörü Ziya Doğan: Hem imkanların çok iyi olacak, hem 6-8 milyon avroluk bir takıma karşı oynayacaksın hem de böyle şark kurnazlığıyla avantaj sağlamaya çalışacaksın. Bu yakışmaz

Konyaspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman’a yönelik eleştirilerde bulunarak, Kocaman’ın “Şark kurnazlığı” ile avantaj sağlamaya çalıştığını iddia etti. Doğan, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, Fenerbahçe’nin güçlü ve süratli bir kadroya sahip olduğunu bildiklerini bu nedenle maç öncesi oyuncularına çalım yiyerek oyundan düşmemeleri konusunda uyarılarda bulunduğunu söyledi. Ancak uyarılara rağmen çok fazla oyundan düştüklerini belirten Doğan, “Böyle olunca da bu skor ortaya çıktı. Çok fazla pozisyon verdik. Erdinç’in olmaması da bizi etkiledi. Üç puan hesabı yaptık ama bazen hesaplar tutmayabilir. Bugün takımım iyi oynamadı, mağlubiyeti hak ettik” dedi.
Doğan, Aykut Kocaman ile ilgili söylemek istedikleri olduğunu belirterek şunları ifade etti: “Ben Türk antrenörlerinin çok başarılı olmasını her platformda gündeme getiriyorum ve başarılı olduğunu kabul ediyorum. Ancak şartların eşit olmadığı Türkiye liginde bir de ufak tefek kurnazlıklara kaçmamak lazım. Aykut Kocaman bir basın toplantısında ‘Konyaspor sert oynuyor, maç sert geçecek’ dedi. Bu yanlış kullanılabilir. Bir gazete bunu ‘Fenerbahçe tekmeden korkuyor’ diye yazdı. İşte bunlara çok dikkat etmek lazım. Şark kurnazlığı yapmayalım. Ben Aykut hocanın çok başarılı olmasını fazlasıyla istiyorum. Ama hem imkanların çok iyi olacak, hem 6-8 milyon avroluk bir takıma karşı oynayacaksın hem de böyle Şark kurnazlığıyla avantaj sağlamaya çalışacaksın. Bu yakışmaz. Bu bizi biraz gerdi.”
KOCAMAN, HAKEMİ ELEŞTİRDİ
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Alex’in son döneme damga vurmuş önemli oyunculardan olduğunu belirtti. Aykut Kocaman, Konyaspor’la yaptıkları maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, son Gençlerbirliği maçıyla milli maç arası öncesi iyi bir kapanış yaptıklarını, aralardan sonra açılışların risk unsuru taşıdığını söyledi. Ara nedeniyle kafalarında soru işaretleri olduğunu ifade eden Kocaman, “Arayı doğrusunu söylemek gerekirse beklediğimizden daha olumsuz geçirdik. Rakibimiz de olumsuz gidişatını değiştirmek istiyordu. Bu duygu ve düşünceler de maçın sertlik derecesini artırıyordu. Bu sahadaki sertlik değil, seviye olarak sertlik, yanlış anlaşılabilir” dedi. Maçın bu şekilde başladığını, ilk golü bulduktan sonra farkı artırabileceklerini ama Konyaspor’un hemen cevap verdiğini ifade eden Kocaman, ikinci yarı biraz daha hızlı, istekli, ayakları yere basan ve neticeye giden oyun oynadıklarını bildirdi. Hakemi eleştiren Kocaman, orta hakemin maçın görüntülerini yeniden izlemesi gerektiğini belirterek, hem lehlerine hem de aleyhlerine yanlış kararlar verildiğini ileri sürdü. Kocaman, Özer’in durumuyla ilgili soru üzerine, “Özer’in aynı yerde sıkıntısı var, kırık mı çatlak mı isimlendirmeyelim. Spor sağlığı, oynama sağlığı sıkıntılı gözüküyor. Umarım yanılırız, şu an net bir şey söyleyemem” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.