Kocaeli'de atıl araziler üreticilere sağlanan destekle tarıma kazandırılıyor

Kocaeli'de atıl araziler üreticilere sağlanan destekle tarıma kazandırılıyor

"Sanayi kenti" olarak bilinmesine karşın yüzölçümünün yüzde 35'i tarım alanlarıyla kaplı Kocaeli'de atıl durumdaki araziler, çiftçilere sağlanan desteklerle tarımsal üretime uygun hale getiriliyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünce 2021 yılında nadasa bırakılan ya da atıl durumdaki arazilerin değerlendirilmesi için Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi hayata geçirildi.

TAKE çatısı altında İl Müdürlüğünce hazırlanan ve Bakanlık tarafından desteklenen "Kuşkonmaz Demonstasyonu ve Geliştirilmesi", "Kandıra Enginar Yetiştiriciliği", "Körfez Kekik Yetiştiriciliğini Geliştirme", "Ormandan Gelen Lezzet Yaban Mersini", "Doğaya Saygılı Sağlığa Faydalı Aronya", "Kocaeli Salebine Kavuşuyor", "Ege Yıldızı Kocaeli'de Parlıyor" ve "Kocaeli Yeşeriyor" projeleriyle üreticilere destek sağlandı.

Yüzde 75'i hibe olarak dağıtılan tohum, fide ve fidanların toprakla buluşturulması sonucu atıl durumdaki 800 dekar arazi 640 üreticiye verilerek tarıma kazandırıldı. Kentte yıl sonuna kadar bu rakamın 1100 dekara, sonraki süreçte ise 1500 dekara çıkarılması hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.