Köç: Mülakat   adaletin katilidir

Köç: Mülakat adaletin katilidir

Türk Eğitim Sen Konya 1 No’lu Şube Başkanı Ali Köç, yıllarca mülakat süreçlerinde çekirdek çitler gibi çatır çatır kul hakkı yenildiğini söyleyerek, bu uygulamanın adaletin katili olduğunu öne sürdü.

Köç, mülakat komisyonlarının teşkilinin önemine çekerek, “Geçmiş tecrübelerimiz gösteriyor ki, önemli kısmı referansla tayin edilmiş olan komisyon üyelerinin 'vicdanlarının mı' yoksa 'referanslarının mı' bu süreci tayin edeceği önemli bir kaygı unsurudur” dedi. Köç, süreci sahada yürütecek kadronun niyet ve yetkinliğinin iyi değerlendirilmesini istedi. Yıllarca sahayı domino eden, devletten başka dışarıdan yapılara ve anlayışlara sadakat gösteren ve hala etkinliğini sürdüren unsurların söz konusu olduğuna dikkat çeken Köç, hal böyleyken söylem ve tasarrufların sonuçlarının bir değil, bin kez hesap edilmesi gerektiğini ifade etti.

Köç inançlı her insanın tedirgin olması gereken tehlikenin "kul hakkı yemek" olduğunu bildirerek, "Vicdanlı olan bu vebalden korkmalıdır” dedi.

Köç, “Geçmişte “MEB’de noter onaylı torpil listesi” gibi haberlere bile konu olan o kadar rezalete şahit olundu ki! Bu bakımdan geçmişte yaşananlar, MEB tarihi için ayıplı bir dönemdir. Mülakat adaletin katilidir” görüşünü savundu.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum