Kobani’ye Giden Öso Askerlerinin Bir Bölümü Çekildi

Kobani’ye Giden Öso Askerlerinin Bir Bölümü Çekildi

IŞİD’e karşı savaşmak amacıyla Kobani’ye giden Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin bir bölümünün çekildiği bildirildi. ÖSO güçlerinin PYD’nin ABD’den gelen silahları kendilerine vermemesi bahanesiyle bölgeden ayrıldığı kaydedildi.Şarkul...

IŞİD’e karşı savaşmak amacıyla Kobani’ye giden Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin bir bölümünün çekildiği bildirildi. ÖSO güçlerinin PYD’nin ABD’den gelen silahları kendilerine vermemesi bahanesiyle bölgeden ayrıldığı kaydedildi.

Şarkul Avsat gazetesi, muhaliflere bağlı askeri konseydeki bir kaynağına dayandırdığı habere göre, IŞİD’e karşı savaşmak üzere giden 52 ÖSO askerinden 20’sinin PYD ile yaşadıkları fikri ayrılıklar sebebiyle Kobani’den ayrıldığını yazdı. ÖSO askerlerinin savaşmayı bırakarak Türkiye’ye geçtiği kaydedildi. Sorunun PYD’nin ABD’nin gönderdiği silah ve askeri mühimmattan ÖSO askerlerine vermemesinden kaynaklandığı belirtildi.

PYD ‘nin ise ÖSO’yu Kobani’ye gelmesini askeri olmaktan çok siyasi bir adım olarak değerlendirdiği ifade edildi. PYD’li bir kaynak, ”Son olarak Kobani’ye giren ÖSO güçlerinin askeri hedeflerinden çok, siyasi emelleri var. Türkiye’nin emirleriyle hareket ediyorlar” iddiasında bulundu.

İsmi vermeyen PYD kaynağı açıklamasının devamında,”Daha önce gelen ÖSO güçleri bizimle yan yana savaşıyorlardı. Çatışmalarda onlardan 30 kişi öldü. Abdulcabbar Akidi’nin komutasında son gelenler ise çatışmalara girme konusunda tereddüt ediyorlar. “ eleştirilerini yöneltti.

ÖSO komutanı Albay Abdulcabbar Akidi, Kobani’nin Suriye’nin bir parçası olduğunu ifade ederek ilk aşamada 52 kişilik bir grubu IŞİD’e karşı savaşmak amacıyla Kobani’ye göndermişti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.