Kobani Saldırısını Protesto Eden Kürt Gruplar Medya Binalarına Girdi

Kobani Saldırısını Protesto Eden Kürt Gruplar Medya Binalarına Girdi

Almanya'da PKK yanlısı Kürtler, terör örgütü IŞİD’i bazı şehirlerde protesto etti. Kuzey Ren-Vestfalya’nın Düsseldorf, Dortmund, Hagen, Bielefeld ve Köln gibi şehirlerinde bir araya gelen Kürtler, Kobani’ye saldıran IŞİD’i katliam...

Almanya'da PKK yanlısı Kürtler, terör örgütü IŞİD’i bazı şehirlerde protesto etti.

Kuzey Ren-Vestfalya’nın Düsseldorf, Dortmund, Hagen, Bielefeld ve Köln gibi şehirlerinde bir araya gelen Kürtler, Kobani’ye saldıran IŞİD’i katliam yapmakla suçladı. Protestocular, eyaletin başkenti Düsseldorf’ta WDR binası önünde toplanırken, içlerinden bazılarının binaya girmeleri üzerine polis müdahalede bulundu.

Köln’deki protestocular WDR binası önünde toplanırken, Bonn’dakiler Deutsche Welle binasına girdi. Tüm engellemelere rağmen içeri giren protestocular, kanal yetkililerine bildiri verdikten sonra binayı terk etti. Protestoda bol miktarda PKK bayrağı ve Öcalan’ın resimlerinin olması dikkatlerden kaçmadı.

Kobani’deki olaylar Stuttgart’ta da protesto edildi. Bir grup gösterici şehir merkezindeki meydanlarda Almanya’nın ve diğer ülkelerin bölgedeki Kürtlere daha fazla yardım etmeleri çağrısında bulundu, IŞİD terör örgütü aleyhine sloganlar attı.

Öte yandan sabaha karşı Stuttgart Havalimanı’nda giden yolcu bölümünde protesto gösterisi gerçekleştirdi. Sabah saat 08.30’a kadar devam eden gösteri nedeniyle Stuttgart Havalimanı’nın 1. Terminali’nde yolcu işlemleri diğer terminallere aktarıldı.

Başkent Berlin ve Hamburg da benzer protestolara sahne oldu. Polisin geniş güvenlik önemleri aldığı protesto gösterilerinde olay çıkmadı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.