Kobani protestoları yayılıyor

Kobani protestoları yayılıyor

IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını protesto amacıyla çok sayadı ilde eylemler düzenlendi.

Kobani'ye IŞİD saldırıları Türkiye genelinde düzenlenen gösterilerle protesto edildi. Şırnak merkez ve ilçelerinde 3 dershane, 1 market ve mobese kameraları yakıldı, bankalara molotof kokteylleri atıldı. Siirt'te ise göstericiler Halk Eğitim Merkezi binasına molotoflarla saldırdı, bazı araçları ateşe verdi. Diyarbakır ile Mardin'in Kızıltepe ve Derik ilçelerinde bu sabah tekrar başlayan olaylar halen devam ediyor.

İSTANBUL 'DA POLİSİN İZİNLERİ İPTAL
İstanbul Emniyeti’nde polislerin tüm izinleri kaldırılırken, Kadıköy’de bir araya gelen yüzlerce kişi oturma eylemi başlattı. Grup daha sonra AKP binasına yürümek istedi. Yürüyüşe izin vermeyen polis, gruba gaz ve tazyikli suyla müdahale etti. Kafasına gaz fişeği isabet eden Tamer Doğan isimli avukat yaralandı. Ara sokaklarda bazı protestocular ile polis arasında çatışma yaşanıyor.



HDP ÇAĞRI YAPMIŞTI
Suriye'nin Rojava bölgesindeki Kobani ilçesine IŞİD'in saldırıları devam ederken, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP)'nin çağrısı üzerine, dün gece başta Diyarbakır olmak üzere Mardin, Şırnak ve ilçelerinde olaylar çıktı. Dün gece akşam saatlerinde başlayan eylemler sabaha kadar devam etti. Bazı vatandaşlar evlerinde ışık kapatma eylemi yaparken, cadde ve sokaklara çıkan göstericiler ise yolları trafiğe kapattı, Ak Parti binaları, banka şubeleri, bazı dershane ve marketlere taş, molotof kokteyli ve havayi fişeklerle saldırdı. Polisin gaz bombaları ve tazyikli suyla müdahale ettiği göstericiler sabah saatlerine kadar dağılmayarak eylemlerini sürdürdü.

OLAYLAR BU SABAH TEKRAR BAŞLADI
Diyarbakır'ın Bağlar semti başta olmak üzere öğlene doğru bir çok yerde olaylar tekrar başladı. Ofis semtinde bir araya gelen bazı gruplar IŞİD aleyhinde sloganlar atarken, Suriçi, Melikahmet ve Şehitlik semtlerinde de araç lastikleri yakıldı.

DERİK KAYMAKAM LOJMANI TAŞLANDI
Mardin'in Derik ilçesinde dün gece geç saatlere kadar devam eden olaylar bu sabah tekrar başladı. İlçenin bir çok noktasında tekrar bir araya gelen göstericilere yine polisler müdahale etti. İlçenin Kale Mahallesinde toplanan bazı gruplar ise Kaymakam İsmail Sündük'ün lojmanına taşlarla saldırdı. Polis göstericileri dağıtmaya çalışıyor. İlçede olaylar devam ediyor.
Mardin'in Kızıltepe ilçesinde dün gece geç saatlere kadar devam eden olaylar bu sabah tekrar başladı. İlçenin bir çok noktasında bu sabah tekrar bir araya gelen göstericiler, yollara barikatlar kurdu. IŞİD aleyhinde sloganlar atan göstericiler, polis panzerlerine taş, molotof kokteyli ve havayi fişeklerle saldırdı. Olaylar ilçenin bir çok noktasında devam ediyor.

DBP: EYLEMLER SÜRECEK
Diyarbakır Demokratik Bölgeler Partisi tarafından yapılan açıklamada ise, eylemlerin bugün de devam edeceği belirtildi. 7'den 70'e herkesin bulunduğu alanlarda eyleme geçmesinin istendiği açıklamada AK Parti hükümeti eleştirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.