Kobani Protestocuları Aydın'da Polisle Çatıştı

Kobani Protestocuları Aydın'da Polisle Çatıştı

Aydın'ın Germencik ilçesi Ortaklar Mahallesi ve Nazilli içlerinde, IŞİD'in Kobani'ye saldırılarının protesto edildiği gösterilerde olaylar çıktı. Nazilli’de göstericiler yol kapatırken Germencik Ortaklar Mahallesi’nde polisle çatıştı....

Aydın'ın Germencik ilçesi Ortaklar Mahallesi ve Nazilli içlerinde, IŞİD'in Kobani'ye saldırılarının protesto edildiği gösterilerde olaylar çıktı.

Nazilli’de göstericiler yol kapatırken Germencik Ortaklar Mahallesi’nde polisle çatıştı. Polisin dağılın uyarısına, molotof bombası, havai fişek ve taş atarak cevap veren gruba polis Toma ve biber gazıyla müdahale etti. Atılan taşlardan iki polis hafif şekilde yaralandı.

Balatçık yolunu trafiğe kapatan bir grup, polis araçlarını, molotof bombası, havai fişek ve taş yağmuruna tuttu. Gruba polis, TOMA ve gaz bombasıyla müdahale etti. Balatçık yolundan geçen ve içerisinde iki kişinin bulunduğu minibüse de saldıran gurup, minibüsü taş yağmuruna tutu. Minibüsün camlarını kıran ve zarar veren gruptan minibüs sürücüsü kaçarak ve polise sığınarak kurtulabildi. Özel Harekat, Çevik kuvvet ve diğer polis ekipleri müdahale etti. Atılan gaz bombası, rüzgarın yön değiştirmesi ile gaz maskesi olmayan polisleri de etkiledi.

Polise saldıran göstericilerin kendilerini gizlemek için sokak lambalarını da kırdıkları görüldü. Polisin zaman zaman TOMA ile müdahale ettiği olaylar saat 02.00 sıralarında sona erdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.