Koah Hastası Baba: Yardımların Kesilmesinin Kime Ne Faydası Olabilir?

Koah Hastası Baba: Yardımların Kesilmesinin Kime Ne Faydası Olabilir?

Balıkesir'de oturan ve Kimse Yok Mu Derneği'nin desteğiyle ayakta duran KOAH hastası, dört çocuk babası Muammer Eti (33), derneğin faaliyetinin durdurulmasına bir anlam veremediğini söyledi. Oksijen makinesine bağlı yaşayan ve dışarıya çıkamayan...

Balıkesir'de oturan ve Kimse Yok Mu Derneği'nin desteğiyle ayakta duran KOAH hastası, dört çocuk babası Muammer Eti (33), derneğin faaliyetinin durdurulmasına bir anlam veremediğini söyledi. Oksijen makinesine bağlı yaşayan ve dışarıya çıkamayan Eti, "Bunları durdurmanın kime ne faydası olabilir? Aç susuz ortada kalan insana yardım eden insanlarla kim neden uğraşır? Niçin uğraşır? Bir türlü anlam veremiyorum."

Balıkesir'e 1,5 yıl önce yerleşen ve en küçüğü 3 aylık üç erkek çocuk sahibi Muammer Eti, Kimse Yok Mu Derneği'nin yardım toplama yetkisinin kaldırılacağını haberlerden öğrendiğini belirterek, buna bir anlam veremediğini gözyaşları içinde anlatıyor. Merkez Gündoğan Mahallesi'nde annesi Aliye, eşi Arzu, çocukları Arif (8), Abdülkadir (5), Ömer (4) ve 3 aylık Bilal ile yaşayan Eti ailesi, derneğin yardımlarıyla ayakta duruyor. Makineye bağlı olarak yaşayan ve konuşmakta dahi güçlük çeken baba, daha önce Erzurum'da çiftçilikle uğraştığını, işlerinin bozulduğunu aktardı. Ardından Ankara'ya yerleşerek bekçilik yapan Eti, geçirdiği trafik kazasından sonra çalışamadığını belirtiyor. İleri derecede KOAH hastası olan Muammer Eti, ameliyat için gerekli olan parayı bulamadığı için makineye bağlı olarak hayatını sürdürmeye çalışıyor.

Balıkesir'e bir arkadaşının tavsiyesi üzerine çalışmak için geldiğini belirten Muammer Eti, ancak daha sonra işlerinin ters gittiğini söyledi. Balıkesir'de kimi kimsesi olmadığını anlatan Eti, "Buralarda dört çocukla sersefil ortada kaldık. Allah, Kimse Yok Mu Derneği'nden razı olsun. Dernek görevlileri bize, bir arkadaşın vasıtasıyla ulaştılar. Her türlü kiramı, ev giderlerimi, elektrik ve su faturalarımı, çocuğumun bezine varana kadar, çorabına varana kadar her şeyimi Kimse Yok Mu Derneği karşıladı. Çocuklarım şu anda okuyorlarsa dernek sayesindedir, yoksa biz bunları yapabilecek güçte ve kudrette değiliz. Ben hastayım, dışarıya çıkacak gücüm bile yok." dedi.

Kimse Yok Mu Derneği'nin yardım toplama izninin kaldırılacağını televizyonda seyrettiği haberler sayesinde öğrendiğini dile getiren Muammer Eti, "Bu derneğin bize yaptıklarını anlatabilmemiz mümkün değildir. Bunları kelimelerle anlatabilmemiz mümkün değildir. Şu anda burada oturup bir ekmek yiyebiliyorsak, bunu Kimse Yok Mu Derneği'ne borçluyuz. Çok zor durumdaydık, çok perişan durumdaydık. Haberleri duyunca çok üzüldüm. Hiç ummadığın yerde insanlara yardım ediyorlar, hem de hiçbir karşılık beklemeden. Hepsi birbirinden değerli insanlar. Dernek kapatılırsa bunun kime, ne faydası olacak? Ne kadar yoksul, yardıma muhtaç, zor durumda olan insanımız var. Bunlara kim koşuyor? Televizyonlardan görüyoruz. Bunun kime, ne faydası olacak? Ne olursun Ya Rabbim, kim ki bunlara uğraşıyorsa Allah da onları bildiği gibi yapsın. Kim kimin rızkıyla oynuyorsa Allah da onu bildiği gibi yapsın." ifadelerini kullandı.

Arzu Eti de eşinin rahatsızlığı sebebiyle çalışamadığını, evin bütün ihtiyaçlarının dernek tarafından karşılandığını belirterek, "Karnımıza bir lokma ekmek giriyorsa bu, derneğin sayesindedir. Çocukların bütün gıdasını getiriyorlar. Allah onlara zeval vermesin, Allah onların ne muradı varsa versin." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.