Klima satışı patladı

Klima satışı patladı

Hava sıcaklıklarının artması ile birlikte klima satışları da patladı. Ramazan ayını serin evlerde ve ofislerde geçirmek isteyen vatandaşlar, klima almaya başladı. Yetkililerin klima kullanımında ve bakımında dikkatli olunulması gerektiğini söyledi

Hava sıcaklıklarının Ramazan ayının ilk haftasında mevsim normallerinin altında olması, klima satışlarında beklenen etkiyi oluşturmadı. Geçtiğimiz güne kadar piyasada büyük bir durgunluk yaşandı. Meteorolojiden yapılan sıcaklık uyarısı ve havaların ısınmasıyla birlikte klima, kendine tekrardan alıcı bulmaya başladı. Bunaltıcı yaz günlerinden uzak kalmak isteyen vatandaşlar, klima almayı tercih etti.  Klima, Konyalı vatandaşlar için artık lüks değil, gerekli ve öncelikli bir ürün haline geldi.

KLİMASIZ EV KALMADI  

Ağırbaşlı Beyaz Eşya Ticaret ve Sanayi Ltd. Şti. Mağaza Müdürü Mustafa Bülent Beştav, klima satışlarının geçtiğimiz haftaya göre arttığını belirterek, “Klima en fazla üç yıl önce satılmıştı. Bu yıl Ramazan ayının ilk haftasının serin olması satışlarımızı olumsuz yönde etkiledi. Sıcak hava dalgasının etkisini göstermesi ile birlikte klima satışlarında hareketlilik yaşandı. Bu hareketlilik Ağustos ayının 15'ne kadar devam eder” dedi. 40 çeşit klima türünün olduğunu söyleyen Beştav, “Farklı tarzda ve her bütçeye uygun klima bulmak artık çok kolay. Evin metrekaresine göre klima satışı yapıyoruz. Klima almak isteyen müşterilerimize öncelikle ücretsiz servis göndererek, klimanın kullanılacağı yerde keşif yapıyoruz. Yeni evlerde yalıtımın olması, evin içinde çalışan eşyaların ortama verdiği ısı bir klimanın kuruluşu noktasında önemli bir etkiye sahiptir. Evlerde genellikle 9 ile 12 bin, iş yerlerinde genellikle 18-24 bin arası enerji tasarrufuna sahip tasarruflu klimalar tercih ediliyor. Şimdiki klimalar, hem daha az elektrik yakıyor hem de daha sağlıklı. Yeter ki müşteri ortama verilecek havanın dengesini ve ayarını yapabilsin. Klima fiyatları kalitesine ve özelliğine göre 1600-10.200 TL arasında değişiyor. Yeni yapılan evlerin bütün odasında şimdi klima yerleri yapılıyor. Vatandaşlar için klima buzdolabı, çamaşır makinesi gibi artık ihtiyaç haline gelen bir ürün oldu. Klima kurumu uzun zaman alan bir iş. Önceden genellikle iş yerlerinde tercih edilen ve şimdi hemen hemen bütün evlerde kullanılan klimanın bakımı periyodik süreçlerle gerçekleştirilmelidir” şeklinde konuştu.

TANINMIŞ MARKALARI ALIN

Havaların serin gitmesi ile klima satışlarında oluşan açığın bundan sonraki satışlarla kapanacağını ve satışlardan ümitli olduğunu dile getiren Kamışcıoğlu Ltd. Şti. İşletme Sahibi Ömer Kamışcıoğlu da şunları kaydetti: “Klima mevsimi yeni girdi. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altında seyrediyordu. Sıcaklıklar artış gösterdi, işlerimiz arttı. İnsanlar eskisi gibi düşünmüyor, sıcak havalarda serin bir şekilde oturmak istiyor. Klimalarda kampanya var. Klima özellikle Konya'da son 5 yıldır lüks bir eşya olmaktan çok, zaruri bir ihtiyaç haline geldi. Şimdiki klimaların birden çok özelliği var. Ayarı doğru yapıldıktan sonra hiçbir zararlı yan etkisi de yok. Tam tersi ortamdaki kirli havayı emerek, kullanılan yere temiz hava üflüyor. Nem veren klimalar, Konya'nın kuru havasına çözüm oluyor. Klima, ortamdaki kötü kokuları yok ediyor. Yeni sınıf klimalar, vatandaşın korkulu rüyası olmaktan çıktı. Elektrikten yüzde 40 verim sağlıyor. Vatandaşlarımız klima alırken kesinlikle tanınmış markaları tercih etmeli. Ucuz olan özellikle Çin malı klimalar, hem elektrik çok harcar hem de kullanan vatandaş istediği randımanı alamaz. Klimalar şimdi sadece soğuk değil, sıcak hava da üflüyor. Eksi 10 dereceyi gören havalarda çalıştığı yeri ısıtma özelliğine sahip. Piyasamızdaki hareketlilik Ağustos ayının sonuna kadar devam eder.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.