Kktc'nin Macaristan Temsilciliği Açıldı

Kktc'nin Macaristan Temsilciliği Açıldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Macaristan Temsilciliği Başkent Budapeşte'de geniş katılımla resmen açıldı.Budapeşte'deki KKTC Temsilciliği’nin açılışını, dün akşam Dışişleri Bakanı Özdil Nami yaptı. Açılışa, Türkiye'nin...

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Macaristan Temsilciliği Başkent Budapeşte'de geniş katılımla resmen açıldı.

Budapeşte'deki KKTC Temsilciliği’nin açılışını, dün akşam Dışişleri Bakanı Özdil Nami yaptı. Açılışa, Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçisi Şakir Fakılı, Azerbaycan Budapeşte Büyükelçisisi Dr. Vilayat Guliyev, Budapeşte Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Yakup Gül'ün yanı sıra Macaristan yetkilileri de katıldı.

Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Dairesi tarafından yapılan açıklamaya göre, Özdil Nami, açılışta yaptığı konuşmada, Kıbrıslı Türklerin uzun yıllardan beri insanlık dışı ambargolar ve izolasyonlar altında yaşayan bir toplum olduğunu ifade etti. Nami, Dışişleri Bakanlığı olarak Kıbrıs Türk halkının dünyaya açılımı konusunda çizilen güçlü vizyon çerçevesinde dış temasları bayağı artırdıklarını kaydetti.

"UMARIM BU ÖRNEK OLUR"

Nami, “Bu adım Macaristan ile gittikçe artan kültürel ve ticari ilişkilerin geliştirilmesine vesile olacak. Umarım bu Avrupa Birliği’ne üye ülkelere de örnek olur, böyle açılımların bizler için çok büyük anlamı ve değeri vardır." dedi.

Macaristan'ın Kıbrıslı Türkler için dost ve kardeş bir ülke olduğunu belirten Nami, ayrıca, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Macar hükümetine de bu imkanı tanıdıkları için tüm Kıbrıs Türk halkı adına içtenlikle teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.