Kızının Karaciğeri İle Hayata Tutunan Anne Taburcu Oldu

Kızının Karaciğeri İle Hayata Tutunan Anne Taburcu Oldu

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından gerçekleştirilen ilk karaciğer nakli ile kızının karaciğeriyle hayata tutunan Emine Başıbeyaz taburcu oldu.     Bir hafta önce Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde gerçekleşen...

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından gerçekleştirilen ilk karaciğer nakli ile kızının karaciğeriyle hayata tutunan Emine Başıbeyaz taburcu oldu.

    Bir hafta önce Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde gerçekleşen ilk karaciğer nakli başarı ile sonuçlandı. Hasta bugün taburcu edildi. 6 yıldır karaciğer yetersizliği ile pençeleşen Emine Başıbeyaz’a(38) kızı Melike Başıbeyaz’ın karaciğerinden alınan bir parça nakledildi. Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi doktorlarından Doç. Dr. Abdullah Özgönül başkanlığındaki bir ekip, İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakil merkezi heyetinin yardımı ile gerçekleşen karaciğer naklinin ardından hasta hasta anne bir hafta müşahede altında tutuldu. Sağlık durumu olumlu yönde ilerleyen anne bugün taburcu oldu. Hastane çıkışı doktoru, kızı ve üniversite rektörü ile kameraların karşısına çıkan Başıbeyaz, nakli gerçekleştiren heyete teşekkür etti.

    Harran Üniversitesi Rektörü İbrahim Halil Mutlu, Şanlıurfa’da ilk karaciğer nakli gerçekleştirdiklerini belirtti. Mutlu, "Malatya İnönü Üniversitesi'nin organ nakli uzman hocalarımız ile birlikte bu nakli başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Hem karaciğeri veren hem karaciğeri alan 2 hastamızda çok sağlıklı durumdalar. İnşallah önümüzde ki günlerde karaciğer başta olmak üzere başka organ nakli için uğraş vermeyi düşünüyoruz." dedi.

    Anne ve kızın ameliyatın ardından ilk buluşmaları salondakileri duygulandırdı. Heyecandan konuşamayan anne Emine Başıbeyaz, önce kızına ve bu ameliyatı gerçekleştiren doktorlarına teşekkür etti. Organ naklinin düşündüğünden bile acısız geçtiğini belirten kızı Melike Başıbeyaz ise Organ nakli içinde çağrıda bulundu. Melike Başıbeyaz, "Ameliyat düşündüğümden daha iyi geçti. Şuan kendimi iyi hissediyorum. Annemi iyi görmekte beni çok mutlu etti. Doktorlarımıza teşekkür ediyoruz. Organ nakli için herkesi davet ediyorum." şeklinde konuştu.

    Aile hastaneden mutlu bir şekilde ayrıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.