Kızılay Yozgat Şubesi İki Haftada 1.650 Ünite Kan Topladı

Kızılay Yozgat Şubesi İki Haftada 1.650 Ünite Kan Topladı

Kızılay Yozgat Şubesi tarafından düzenlenen ve iki hafta süren kan bağışı kampanyasında 1.650 ünite kan toplandı. Kızılay Yozgat Şube Başkanı Ömer Faruk Dumlupınar, Kızılay’ın 146 yıllık tarihi ile insanlar arasında din, dil,...

Kızılay Yozgat Şubesi tarafından düzenlenen ve iki hafta süren kan bağışı kampanyasında 1.650 ünite kan toplandı.

Kızılay Yozgat Şube Başkanı Ömer Faruk Dumlupınar, Kızılay’ın 146 yıllık tarihi ile insanlar arasında din, dil, ırk ayrım yapmaksızın tüm insanlığa hizmet eden bir kuruluş olduğunu söyledi. Dumlupınar, “Türk Kızlayı’nın hizmetlerinden birisi de ülkemiz hastanelerinin kan ihtiyacını karşılamaktır. 18-65 yaş arası herkes kan bağışında buluna bilir. Erkekler 3 ayda bir kadınlar ise 4 ayda bir kan bağışında bulunmaları kendi sağlıkları açısından önemlidir.” dedi.

10-25 Eylül tarihleri arasında kan bağışı kampanyası başlattıklarını söyleyen Dumlupınar, “Yozgat halkı her zaman Kızılay’ın yanında yer almakta ve başlattığı kampanyalara büyük destek olmaktadır. Son başlattığımız kan bağışı kampanyamıza vatandaşımız büyük ilgi göstermiş ve 1.650 ünite kan toplanmıştır. Yozgat Kızılay Şube Başkanlığı, kan toplama konusunda 81 vilayet içerisinde birinci olmuştur. Bu vesile ile Kızılay’a her zaman destek olan Yozgatlı hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.