Kıyak: Kız Erkek Karışık Yurtlar Uygun Değil

Kıyak: Kız Erkek Karışık Yurtlar Uygun Değil

Türkiye Camii ve Kur’an Kursu Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, kız erkek karışık öğrenci yurtlarının uygun olmayacağını söyledi.Recep Kıyak, yaptığı açıklamada, öğrenci yurtlarının karma olması konusunda tartışmalara dikkat...

Türkiye Camii ve Kur’an Kursu Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, kız erkek karışık öğrenci yurtlarının uygun olmayacağını söyledi.

Recep Kıyak, yaptığı açıklamada, öğrenci yurtlarının karma olması konusunda tartışmalara dikkat çekerek, kız erkek karışık yurtların hem din hem de örf ve adetlerde kabul görmediğini vurguladı. Hem kız, hem erkek öğrencilerin rahat edebilmesi için yurtların ayrı olması uygulamasının devam etmesi gerektiğini vurgulayan Kıyak, “En doğrusu yurtların ayrı olması. Dünyanın en gelişmiş, farklı dine mensup modern ülkelerin çoğunda bile erkek kız öğrenci yurtları ayrı. Bu bakımdan kızlı erkekli karışık yurtlar tartışmasını doğru bulmuyoruz. Din görevlilerimize bu konuda sorular yöneltiliyor. Kesinlikle yurtlar ayrı olmalı. Zaten velilerin çok büyük çoğunluğu, neredeyse tamamına yakını, yurtların ayrı olması konusunda hemfikir. Yetkililer de bu konuda halkın fikrini dikkate almalı, karışık yurtlara izin vermemeli.“ dedi. Öğrenci evlerinin de ayrı olması gerektiğini dile getiren Kıyak, bu konuda ev sahiplerinden, evlerini kiraya verirken hassasiyet beklediklerini sözlerine ekledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.