Kitle iletişim araçları insanı yalnızlaştırıyor

Kitle iletişim araçları insanı yalnızlaştırıyor

Ahmet Yenilmezle Meramda İftar Sofrası programının dünkü konukları (SÜ) İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kalender ile SÜ. İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akgül oldu

 Meram Belediyesi tarafından düzenlenen ve Konya Televizyonu ekranlarından izleyicileriyle buluşan “Ahmet Yenilmez’le Meram’da İftar Sofrası” programının dünkü konukları Selçuk Üniversitesi (SÜ) İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kalender ile SÜ. İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akgül oldu. 
Ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Ahmet Yenilmez’in sunduğu programın dünkü konukları, kitle iletişim araçlarının çok etkili olmadığı çocukluk dönemindeki hatıralarını anlattılar.
Kitle iletişim araçlarının artmasıyla dünyanın global bir köye döndüğünü söyleyen SÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kalender, “Kitle iletişim araçları insanları yalnızlaştırıyor ve sosyalleşmekten uzaklaştırıyor. Bir araya gelme ve yüz yüze iletişim ihtiyacını ortadan kaldırıyor” dedi.
GELENEKSEL KÜLTÜRÜMÜZDE SÖZ DAHA ETKİLİ
SÜ İlahiyat Fakültesi Din Sosyolojisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akgül ise, geleneksel kültürümüzde sözün daha fazla ön planda olduğunu vurgulayarak, “Bizim geleneğimizde sohbet kültürünün farklı bir yeri vardır. Kitap kültürü, eski dini samimiyeti korumuyor. Mesnevi de ‘dinle’ diye başlıyor. Dinde söz son derece önemlidir. Yazı ise ikinci ve üçüncü derecede etkilidir” diye konuştu. Programın sunucu Ahmet Yenilmez, programa yurt içi ve yurt dışından gelen tebrik mesajlarını seyirciyle paylaştı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.