Kitap Günleri başladı

Kitap Günleri başladı

Zindankale Sanat Galerisinde yapılan Konya Kitap Günleri düzenlenen törenle açıldı. Konya Kitap Günleri etkinliğinde Konyalı okurlar, kitap yazarları ile buluşma ve yeni kitapları görme fırsatı buldu

Zindankale Sanat Galerisi’nde yapılan Konya Kitap Günleri düzenlenen törenle açıldı. Konya Kitap Günleri etkinliğinde Konyalı okurlar, kitap yazarları ile buluşma ve yeni kitapları görme fırsatı buldu

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yerel ve ulusal 35 yayınevinin katılımıyla düzenlenen Konya Kitap Günleri düzenlenen törenle açıldı. Zindankale Sanat Galerisi’ndeki Konya Kitap Günleri etkinliğinin açılışına Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Murat Sünbül, Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haşmet Okur, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, İl Müftüsü Şükrü Özbuğday ile yazarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açış konuşmasını İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan yaptı. Çıpan, “Konyalı okuma tutkunlarının kitabın sıcaklığını yerinde hissedecekleri, yazarlarla bir araya gelecekleri bu etkinlik Konya kültürüne büyük katkılar sağlayacaktır” dedi.

Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Murat Sünbül de Konya’da 2000 yılından bu yana okuma üzerine güzel faaliyetler yapıldığına dikkat çekerek, “Biz de Eğitim Fakültesi olarak Konya’da okur sayısını artırmak için zaman zaman çeşitli faaliyetler düzenlemekteyiz. Yapılan bir araştırma Konya’da ilköğretim düzeyindekilerin yüzde 30’unun, ortaöğretim düzeyindekilerin yüzde 20’sinin kitap okuduğunu ortaya koydu. Fakat yetişkinlerin yüzde 1’lik bir kesiminin dahi kitap okumadığı gibi vahim bir sonuç ortaya çıktı. Ailelerin kitap okuma alışkanlığı edinmesi teşvik edilmelidir. Kitap okumak, bir aile faaliyetidir. Kitap okumanın depresyona bile iyi geldiği bilinmektedir” diye konuştu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de dünyanın önemli şehirlerine gittiğinde kendisine en çok neyin dikkat çektiğini sorduklarını belirterek, “Gittiğim birçok kentte yollar, sokakta, toplu taşıma araçlarında kitap okunduğunu gördüm. Japonya’da tıklım tıklım dolu olan tramvaylarda vatandaşlar kitap okuyordu” dedi. “Kitabı olan bir medeniyetin temsilcileri olarak bizler daha çok okumalıyız” diyen Akyürek, “Bu kadar çok kitap okuma vurgusu yapan bir medeniyetin temsilcilerinin daha çok kitap okuması gerektiğine inanıyorum. Kaldı ki, kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’de de hayat düzenimizin okumak üzerine şekillenmesi gerektiği belirtiliyor. Bu nedenle kitap okuma alışkanlığımızı geliştirmeli, okuyan, öğrenen ve öğreten konumunda olmalıyız. Bu amaçla bu etkinliği düzenledik. Okurlar yazarlarıyla buluşma fırsatı bulacak. Kitap dostlarına kitap günlerine katılımlarını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Konya Kitap Günleri’nin açılışı protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi. Açılışın ardından kitap stantları gezildi.

RASİM ATALAY

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.