Kısır tartışmaları bırakın

Kısır tartışmaları bırakın

Büyüme rakamlarının kendilerini tatmin etmediğini belirten MÜSİAD Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, "İstikrarın korunması için herkes üzerine düşeni yapmalı. Enerjimizi boş ve kısır tartışmalara ayırmamalıyız" dedi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi, şehir protokolü ve üyeleriyle iftar yemeğinde biraraya geldi. MÜSİAD Konya Şubesi'nde gerçekleşen geleneksel iftar programına AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, Hüsniye Erdoğan, Abdullah Ağralı, Eski Konya Milletvekili Kerim Özkul, AK Parti İl Başkanı Musa Arat, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, kamu kurumlarının il müdürleri, çok sayıda sanayici ve işadamı katıldı.

İftar programında konuşan MÜSİAD Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, İslam aleminin bir Ramazan'ı daha buruk bir şekilde geçirdiğini söyledi. Ramazan'ın yardımlaşma duygularını arttırdığını belirten Şimşek, "Ramazan Ayı ihtiyacımız olan barış ve huzur ortamının oluşmasında bir fırsat olmaktadır. Dünyanın her köşesinde inleyen mazlum insanlar var. Akan Müslüman kanının bir an önce durması için dua ediyoruz" dedi.

BÜYÜME RAKAMLARI YETERLİ DEĞİL

Gündemdeki konuları değerlendiren Şimşek, Türkiye'de ekonomik ve siyasi gelişmelerin olduğunu, Türkiye İstatistik Kurumu'nun 2015'in ilk çeyreğiyle ilgili açıkladığı 2,3'lük büyüme rakamının kendilerini tatmin etmediğini söyledi. Şimşek, "Bu rakamlar büyüme hedeflerimizin çok altında.

İş alemi ve reel sektör daha fazla üretmelidir. İstikrarın korunması için herkes üzerine düşeni yapmalı. Enerjimizi boş ve kısır tartışmalara ayırmamalıyız. Daha çok çalışmalıyız. Orta gelir tuzağına karşı daha dikkatli olmalıyız" diye konuştu. İlk 500'e giren Konya firmalarını tebrik eden Şimşek, "İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2014 yılı araştırması sonuçları açıklandı. Konya'dan 10 firma ilk 500'e girme başarısını gösterdi. Daha önce 9 olan firma sayımız 10'a çıktı. Bu durum bizi memnun etti. Firmaların büyümesi Konya sanayisinin de dinamik yapısını gösteriyor. 500 milyar dolar hedefine ulaşmak için daha çok büyümeliyiz. Konya sanayisi daha büyük işler başarabilir" sözlerini kullandı.

KÜÇÜK HESAPLAR BİR KENARA BIRAKILMALI

7 Haziran'da milletin hiçbir partiye tek başına iktidar olma şansı vermediğini belirten Şimşek, "Millet irade beyanında bulundu. Son sözünü söyledi. Dolayısıyla seçimlerden sonra oluşan belirsizlik bir an önce son bulmalı. Ülke olarak istikrar ve güven ortamını korumalıyız. Atılacak adımlar milletin çıkarına olmalıdır. Bu tablo fırsata çevrilmeli. Küçük hesaplar bir kenara bırakılmalı. Erken seçime karşıyız. Bu seçim sistemiyle de bir yere varılmaz. Seçim sistemi toptan değişmeli. Gündem hızla yeniden ekonomi olmalı" önerisinde bulundu. Mısır Mahkemesi'nin eski Cumhurbaşkanı Muhammet Mursi'ye verdiği idam cezasını da kınayan Şimşek, dünya kamuoyunu göreve davet etti. Darbelere ve darbecilere dün olduğu gibi bugün de karşı olduklarını belirten Şimşek, Firavunların er ya da geç hak ettikleri cezayı alacaklarını söyledi. Program Şimşek'in konuşmasının ardından son buldu.

KERİM ATICI 

merhabahaber.com

img_0194.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.