Kışın Oteller Alman Emekli Turistleri Ağırlayarak Açık Tutulacak

Kışın Oteller Alman Emekli Turistleri Ağırlayarak Açık Tutulacak

Turizmciler, kış ayında yüzde 65 oranında boşanan otelleri Avrupalı emekli,sağlık, yaşlı, spor turizmiyle canlı tutmayı hedefliyor. Antalya'ya gelen 12 milyon turistin 4 milyonunu ağırlayan Manavgat'ta konaklama tesisleri 20 Kasım'dan itibaren...

Turizmciler, kış ayında yüzde 65 oranında boşanan otelleri Avrupalı emekli,sağlık, yaşlı, spor turizmiyle canlı tutmayı hedefliyor. Antalya'ya gelen 12 milyon turistin 4 milyonunu ağırlayan Manavgat'ta konaklama tesisleri 20 Kasım'dan itibaren yüzde 65 oranında kapanıyor. Bölge destinasyonunda konaklama tesisleri 20 Kasım-15 Nisan tarihine kadar yüzde 35'lik kapasiteyle turizme hizmet veriyor.

    Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği(TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, yaptığı açıklamada, bölge destinasyonunda kış turizmi canlılığını başta Alman olmak üzere 60 yaş üstü emeklileri ağırlayarak tutacaklarını söyledi.

    Manavgat'ın kış döneminde ikliminin ılıman ve güneşli gün sayısının fazla olmasına bağlı Alman emekli ve yaşlı turistler için bir avantaj olduğunun altını çizen Aydoğan, kış döneminde hedeflerinin 100 bin emekli turisti bölgede ağırlamak olduğunu kaydetti.

    Bölgeye kış ayında gelen emekli turistlerin 20,30, 45 ve 2,5 aylık periyotlar doğrultusunda geldiğinin altını çizen Aydoğan, "Bölgemizde kış dönemi canlılığını büyük oranda Alman emekli turistler oluşturuyor. Bu ikinci sırada doğa sporları ve başta futbol turizmi için gelen takımlar oluşturuyor. Titreyengöl bölgesinin iklim ve doğal yapısı Alman emekli turistlerin kışın tatil yapmasına en uygun yer. Bölgemizin doğa yürüyüşü, eko, Nordic Walking(İskandinav yürüyüşü) ve Side Antik Kent'in varlığına bağlı emekli turistlerin tatil yapmasına çok elverişli. Emekli ve yaşlı turistler kışın Almanya'da soğuktan evlerinde çıkamazken Manavgat'ta başta doğa yürüyüşü olmak üzere İskandinav yürüyüşü sporunu rahatlıkla yapabilecek. Bölgemiz Alman emekli turistlerin tatil yapması için çok uygun. Hedefimiz ilk etapta 100 bin emekli Avrupalı turisti ağırlamayı hedefliyoruz. Bu bağlamda Almanya'da çalışma yapıyoruz." diye konuştu.

210 bin yatak kapasitesine sahip olan Manavgat yıllık turizmden 3,5 milyar dolar gelir elde ettiği belirtildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.