Kısa-ca film günleri başladı

Kısa-ca film günleri başladı

14. Kısa-ca Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali, SDKM'de düzenlenen törenle açıldı. Festivalin açılış törenine Filiz Akın ve Zülfü Livaneli'nin yanında çok sayıda sanatçı ve akademisyen katıldı

Bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Kısa-ca Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali, Alaeddin Keykubat Kampüsü'nde bulunan Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleşen törenle başladı. Sanatçı Filiz Akın ve Zülfü Livaneli'nin onur konuğu olarak katıldığı açılış törenine Konya Vali Yardımcısı Bekir Yılmaz, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Neyzen Özcan, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kalender, İletişim Fakültesi Eski Dekanı Prof. Dr. Haluk Hadi Sümer, İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aytekin Can, festivalin onur konukları, jüri üyesi sanatçılar, yönetmenler, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Açılış töreninde konuşmalardan önce bir 'Kısa-ca Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali'nin tanıtım filmi gösterildi. Törende juri üyeleri ve onur konuklarına plaket takdim edildi. Filiz Akın'a plaketini ve hediyesini veren Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Hakkı Gökbel, "Kısa-ca Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali alanında bir marka haline gelmiştir. 14 yıl önce başlayan bir serüven, bugün kendi alanında bir lokomotif görevi görmekte, Türkiye'deki diğer üniversitelere örnek olmaktadır. Festivalde emeği geçen hocalarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

İLETİŞİM FAKÜLTESİ İPİ GÖĞÜSLÜYOR

SÜ Rektörü Hakkı Gökbel'in konuşmasından sonra kısa bir belgesel filmi gösterildi. Büyük beğeni ile izlenen kısa filmin ardından söz alan SÜ İletişim Fakültesi Dekanı Ahmet Kalender, "Kısa-ca Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali, 13 yıldır başta kısa filmciler olmak üzere tüm sinemaseverlerin buluşma noktası olmuştur. 14. yılında da yine heyecan verici bir içerikle sinemaseverlerin karşısına çıkıyor. SÜ İletişim Fakültesi sektörün bir akademisi haline gelmiştir. Üniversite televizyonumuz ise büyük başarılara imza atmıştır. Festivalde 46 kısa film yarışacak. Yarışmaya Fransa, İran, ABD ve Almanya'dan da katılımcılar oldu. Toplamda 360 kısa film başvurusu yapıldı. Fakültemizdeki ön jüriden geçen 46 kısa film olmuştur. 4 kategoride bu ödüller veriliyor. Kurmaca, belgesel, deneysel ve animasyon dallarında bu ödüller verilecek. Jürilerimiz değerlendirmelerini yapacak ve bugün filmleri seçecekler. Tüm yarışmacılarımıza ve çok değerli konuklarımıza keyifli bir festival geçirmelerini diliyorum" diye konuştu.

'BENDEN ÖNCE' FİLMİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

Adana Altın Koza Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması’nda En İyi Belgesel Ödülü alan “Benden Önce” filmi festivalin açılış filmi olarak seçildi. Film gösteriminin ardından Yönetmen Mehmet Emre Gül, Prof. Dr. Aytekin Can'ın elinden ödülünü aldı. Daha sonra onur konukları Filiz Akın ve Zülfü Livaneli'ye plaketleri takdim edildi. Kısa bir konuşma yapan Türkücü, Yazar ve eski Milletvekili olan Zülfü Livaneli, "Festivalde bir öğrenciye imkan verildiği takdirde neler yapabileceğini görüyoruz. İlk defa Selçuk Üniversitesi'ne geliyorum. Umarım önümüzdeki günlerde de gelmek nasip olur. Son olarak, bir kaç gün önce kutladığımız Cumhuriyet Bayramı'nın, yokluktan var olmanın ne demek olduğunu bizlere anlatmıştır. O nedenle mutlaka tekrar tekrar o günleri hatırlamamız gerekiyor" dedi. Festivalin açılış töreni toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. Davetliler SDKM'den İletişim Fakültesi'ne geçerek buradaki serginin açılışını da gerçekleştirdi. İletişim Fakültesi lobisinde serginin kurdele kesimi yapıldı. Festivalin onur konukları Filiz Akın ve Zülfü Livaneli sergideki film afişlerini imzaladı. 2 gün sürecek festivalde, jüri üyeleri animasyon, belgesel, kurmaca ve deneysel dalda değerlendirmelerini yapacak ve dereceye giren filmler ödüllendirilecek. Film gösterimlerinin yanı sıra festival kapsamında söyleşiler ve Polanya Film Okulları Atölye Çalışmaları yapılacak.

BERKHAN PARLAK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.