Kış lastiği satışı arttı

Kış lastiği satışı arttı

2016-2017 yılında Konya'nın bol bereketli bir kış geçirmesi ve don olaylarının fazla olmasıyla birlikte kış lastiğine olan talep geçmiş yıllara göre rekora koştu. Kış lastiği satışları önceki yıllara göre yüzde 300 arttı

Zorlu hava koşullarında, zeminlerde daha iyi yol tutuşu ve daha kısa fren mesafesi sunan kış lastiği alışverişine olan eğilim gerek yasal zorunluluk gerekse güvenli sürüş bilincinin artmasıyla birlikte ivme kazandı. Kış lastiğine yüzde 12 zam gelmesine rağmen bu yıl kış aylarının bol karlı ve çetin soğuklarla geçmesi lastik satış rekoruna engel olmadı. Işıkoğlu Lastik, Akü ve Jant Merkezi işletme sahibi İsmail Hakkı Işık 30 Kasım 2016 tarihinden bu yana kış lastiği satışlarında geçtiğimiz yıllara göre tarihi bir rekor elde ettiklerini ifade etti. Işık konuya ilişkin şu açıklamalara yer verdi: "Konya bu yıl tarihi bir soğuk yaşaması tarihi rekorlarada sebep oldu. Bu rekor bir tek kış lastiği için geçerli değil. Araç bakımı için de vatandaş sanayiye bol bol uğradı. Bu yıl lasiğe yüzde 12 zam geldi. Hem kış şartlarından hem de kış lastiği cezasından dolayı vatandaş zama aldırmadı. 2015 yılında kış lastiğinde önemli bir düşüş vardı. 2014 yılında yaklaşık 3000, 2015 yılında 1800 civarında lastik sattık. 30 Kasım 2016 tarihinden bu güne kadar sattığımız lastik sayısı ise 5000'i geçmiş durumda."

KAR LASTİĞİ GÜVENLİK AÇISINDAN ÖNEMLİ

İsmail Hakkı Işık, kar lastiği takmanın araçlarda zorunlu olduğunu ve her araç sürücüsünün kış lastiği takması gerektiğini ifade ederek, “Kış lastiği uygulamasını doğru buluyorum. Bu uyguma öyle tahmin ediyorum birkaç yıla bütün araçları kapsayacak şekilde genişletilecek. Kar lastiği takmak can güvenliği açısından çok önemli. Kışın özellikle gizli buz sinsi bir düşman gibidir. Sadece kar yağdığında değil, kar lastiği sizi her durumda korur. Tabi yurtta etkili olan kar yağışlarının ve soğukların ardından Konya’da özellikle ticari araçlar lastik kış lastiği takmak için sanayide uzun kuyruklar oluşturdu.  Benim araç sürülerine tavsiyem, lütfen lastik deyip geçmeyin. Nihayetinde aracı taşıyan o dört lastiktir. Onun için kış aylarında olduğumuz şu günlerde araçlarınıza kış lastikleri takmaya devam edin” ifadelerine yer verdi.

Kış lastiği takmamanın cezasının 603 TL olarak belirlenmesinden sonra da vatandaşın lastik taktırmaya daha özenli davrandığını söyleyen Işık,"Vatandaş kış lastiği takmama cezasının 603 TL olarak belirlenmesinden sonra kış lastiği takmaya daha çok özen gösterdi. Cezaların olması bu yönden iyi ama vatandaş cezayı değil can güvenliğini düşünmeli" diye konuştu.

TOLGA PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.