Kış hazırlıkları hızlandı

Kış hazırlıkları hızlandı

Kış aylarının yaklaşması ile birlikte soğuk hava da kendisini hissettirmeye başladı. Havaların soğuması ile birlikte kış hazırlığına başlayan vatandaşlar pek çok sektörde hareketliliğe neden oldu

Sonbaharın henüz yarısına bile gelinmemişken Konya'da gece saatlerinde hava sıcaklığı 0 derceye yaklaştı. Geçtiğimiz gece hava sıcaklığı 5 dereceye görürken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre gündüz sıcaklıklarında önümüzdeki günlerde önemli bir değişim olmazken gece sıcaklık değerleri 5-8 derece düzeyinde seyredecek. Havanın hissedilir derecede soğuması sonrasında evlerde de kış hazırlıkları başladı. Evlerde kışlıklar dolaplardan çıkarılırken çarşıda da kış hazırlıkları nedeniyle hareketlilik başladı. Giyimden gıda alışverişine, kombi bakımından kömür alışverişine kadar pek çok sektörde hareketlilik yaşanıyor.  

3-049.jpg

SEBZE FİYATLARI ARTABİLİR

Eylül ayının girmesiyle birlikte başlayan salça ve turşu hazırlıkları, soğuk havanın kendisini hissettirmesi ile zirveye ulaştı. Pazar ve marketlerde domates, salatalık, kornişon gibi ürünlere talep yükseldi. Vatandaşlar kış aylarının vazgeçilmezlerinden turşu hazırlığı için alışverişlerini hızlandırdı. Kış öncesi hala pek çok evde yapılan salça için de pazarlarda kasa kasa domates satılıyor. Marketlerde satılan salçalar yerine evlerinde yaptıkları salçaları tüketen vatandaşlar domates alışverişi yaparak kışlık salçasını hazırlıyor. Ayrıca  konservelik ve kurutmalık ürünler de pazarın gözdeleri arasında. Pazarcılar havaların daha da soğuması ile birlikte fiyatları artacağı görüşünü savunuyor.

KÖMÜR SATIŞI SÜRÜYOR

Doğal gazlı ev ve iş yerlerinde kombi bakımları büyük önem taşıyor. Kombi firmaları sonbahar aylarında düzenledikleri kampanyalar ile vatandaşları kombi bakımlarını yaptırmaları konusunda uyarıyor. Havaların soğumasıyla birlikte kombi bakımlarını ihmal eden vatandaşlar bakımlarını yaptırmaya başladı. Kombi bakımları yetkili servisler tarafından 60-80 TL düzeylerinde bir ücretle gerçekleştiriliyor. Kombilere yapılacak bakımlar uzmanlara göre yakıtta ciddi oranlarda tasarruf sağlıyor. Pek çok vatandaş doğal gaz yakıtlı kombi kullansa da şehrin bazı bölgelerine doğal gaz hizmeti verilmiyor. Bazı bölgelerde ise doğal gaz olduğu halde vatandaşlar kömür yakmayı tercih ediyor. Kömür sobası ile ısınan vatandaşlar da Meram, Karatay ve Selçuklu'da kurulu kömürcüler sitesine giderek kömür alışverişini yapıyor. Kömür fiyatları kalitesi ve cinsine göre 650-800 TL civarlarında seyrediyor.  

SEZON ÖNCESİ İNDİRİM

Havaların soğuması ile birlikte hareketlenen sektörlerden birisi de giyim sektörü oldu. Soğuk hava nedeniyle kışlıklarını dolaplardan çıkaran vatandaş, eksik giyim eşyaları için çarşının yolunu gözlemeye başladı. Henüz Bedesten ve AVM’lerde kış giyim alışverişi için bir hareketlilik olmasa da satıcılar önümüzdeki günlerde hava değişimlerine de bağlı olarak işlerini açılacağını düşünüyor. Pek çok giyim firması da yeni sezona özel indirimler yaparak müşteri çekmeye çalışıyor. Kışa erken hazırlanan vatandaş ise içlik gibi soğuktan koruyucu önlemlerini geciktirmeden alıyor. Havaların soğuması ile birlikte pek çok sektörde hareketlilik yaşanması bekleniyor.

HÂLİD ŞEN

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.