Kırsal Kalkınmada 92 Proje İçin 18.4 Milyon Tl Hibe Desteği

Kırsal Kalkınmada 92 Proje İçin 18.4 Milyon Tl Hibe Desteği

Bursa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 2006 yılından bu yana ilde 92 yatırım projesi için 18.4 milyon TL hibe ödendiğini belirtti.Kırsal Kalkınma Yatırımlarının...

Bursa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 2006 yılından bu yana ilde 92 yatırım projesi için 18.4 milyon TL hibe ödendiğini belirtti.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Yenişehir ilçesi Çayırlı köyünde kurulan ‘Ayçiçeği Ayıklama İşleme Temizleme Tesisi’ düzenlenen törenle açıldı. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, düzenlenen törende yaptığı konuşmada kırsal kalkınma yatırımları ve açılışı yapılan tesis hakkında bilgilendirmede bulundu.

Tesisin hibe sözleşmesinin 11 Temmuz 2014 tarihinde imzalandığını belirten Çelik, “24 Eylül 2014 tarihinde yasal izinleri tamamlanan projenin makine alımları yatırım tutarı toplam 781 bin TL olup, bakanlığımızca bu yatırım için 386 bin TL hibe katkısı sağlanmıştır. Açılışı yapılan ayçiçeği ayıklama ve işleme tesisi yıllık kapasitesi 3 bin 600 ton olup, yörede 15 kişilik istihdam sağlayacak." dedi.

TARIMSAL YATIRIMLARA 18.4 MİLYON TL HİBE DESTEĞİ

Çelik, 2006 yılından bu yana uygulanan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Bursa genelinde 92 yatırım projesi için 18.4 milyon TL hibe ödendiğini belirtti. Çelik, Yenişehir’de de 11 tesisin hibe desteğinden yararlanarak toplam 2.1 milyon TL'lik katkı sağlandığını sözlerine ekledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.