Kırkpınar'da Dereceye Giren Pelivanların Özel Kıspetleri Verildi

Kırkpınar'da Dereceye Giren Pelivanların Özel Kıspetleri Verildi

Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nin ana sponsoru Türkiye Finans, geçtiğimiz Haziran ayında söz verdiği, tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde dereceye giren 55 pehlivanın kıspetlerini dağıttı. Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk’in...

Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nin ana sponsoru Türkiye Finans, geçtiğimiz Haziran ayında söz verdiği, tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde dereceye giren 55 pehlivanın kıspetlerini dağıttı. Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk’in de katılımı ile gerçekleşen törende kıspetler sahiplerini buldu.

Bu yıl 653.’sü düzenlenen büyük bir coşku ve rekabete sahne olan tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde 14 kategoride dereceye giren güreşçiler, Türkiye Finans tarafından ödüllendirildi. 20 - 22 Haziran 2014 tarihleri arasında Edirne Sarayiçi'nde yapılan güreşlerde dereceye giren pehlivanlara kıspet hediye edeceğini duyuran Türkiye Finans, İstanbul Wyndham Grand Levent Hotel’de düzenlenen törenle pehlivanlara kıspetlerini dağıttı. Pehlivanların bedenlerine göre tasarlanan ve baş harflerinin yer aldığı kıspetler sahiplerine teslim edildi.

Olimpiyatlardan sonra dünyanın en uzun geçmişe sahip spor etkinliklerinden biri olan ata sporu tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin coşkusuna ortak oldukları için büyük mutluluk duyduğunu belirten Derya Gürerk, yaptığı açıklamada, "Geçmişi asırlara dayanan ata sporu yağlı güreşleri kurumsal olarak destekleyen ilk ve tek finans kuruluşu olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Haziran ayında Edirne’de düzenlediğimiz basın buluşmasında verdiğimiz sözü tutarak başarılı pehlivanlarımıza kıspetlerini teslim ettik." dedi.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin coşkusuna bu yıl da destek olmaktan mutluluk duyduklarını belirten Gürerk, "Gelecek yıl düzenlenecek 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni de destekleyerek önemli bir kültür mirasını sahiplenmeyi ve bu ata sporumuzun nesilden nesile taşınmasında öncülük etmeyi hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

UNESCO Somut Olmayan Dünya Kültür Mirası listesine alınan tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne destek vererek Türkiye Finans, yüzyıllardır pehlivanların yazdığı destanların gelecek kuşaklara aktarılmasında önemli bir rol üstleniyor. Türkiye Finans festival boyunca Türkiye’nin her bölgesinden ve yurt dışından gelen ziyaretçiler için bankacılık hizmeti sunuyor, dev ekranlarla şehrin önemli meydanlarından güreşlerin festival alanı dışında da izlenmesine imkan sağlanıyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.