Kırıkkale Selden Büyük Zarar Gördü

Kırıkkale Selden Büyük Zarar Gördü

Kırıkkale'de dün geceden itibaren yağan yağmur ilde büyük hasara sebep oldu. Yaklaşık 45 dakika etkili olan sağanak yağış şehir merkezi, belde ve köylerde su baskınlarına neden oldu, Yenimahalle Mezarlığı'ndaki çok sayıda mezar su altında...

Kırıkkale'de dün geceden itibaren yağan yağmur ilde büyük hasara sebep oldu. Yaklaşık 45 dakika etkili olan sağanak yağış şehir merkezi, belde ve köylerde su baskınlarına neden oldu, Yenimahalle Mezarlığı'ndaki çok sayıda mezar su altında kaldı. Meteoroloji yetkilileri, kentte metrekareye 36.8 kilogram yağış düştüğünü bildirdi.

Kırıkkale Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin bodrum katında yer alan mescit ve giriş katı da sular altında kaldı. Sağanak, şehrin Kayseri, Ankara ve Samsun bağlantılı kara yollarında da etkili olurken, araçlar bir süre yollarda kaldı. Araçlar, yağışın azalmasıyla yollarına devam edebildi. Öte yandan, Kaletepe Mahallesi Nokta Kavşağı'nda bulunan 10 katlı apartmanın istinat duvarı sel nedeniyle yıkıldı. Apartmanın otoparkında bulunan 3 araç da su altında kalarak zarar gördü. Etiler Mahallesi'nde bir evin duvarı yıkıldı. Olimpik havuz sel sularına teslim oldu.

TOKİ’Yİ SU BASTI

Kırıkkale’nin Yeni Mahalle semtinde bulunan 4 TOKİ binasının bodrum katlarını su bastı. Baskın sonunda sığınak kullanılmaz hale geldi. Ayrıca, binanın 10. katında oturan bir vatandaşın evi su ile doldu. Ev sahipleri suyu dışarıya çıkartabilmek için uzun zaman uğraştı. Bunun yanında TOKi’nin ana yola bağlayan kısmında yol kullanılmaz duruma geldi.

KÖYLÜ AÇ YARDIM BEKLİYOR

Sel suları en fazla Kırıkkale’nin Yukarımahmutlar köyünü etkiledi. Yaklaşık 30 hane kullanılmaz duruma geldi. Köylüler, bütün yiyecek ve içeceklerin sel suyuna kapılması sebebiyle aç olarak yardım beklemeye başladı. Sel suları yüzünden 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi. Ekili aranlar büyük zarar gördü. Hayvanların yemleri ile birlikte, bu sene mahsul olan buğdayı sel suları götürdü. Köyde, araçlar, sel sularının içinde hale yatıyor. Köyde kanalizasyon suyu şebeke suyuna karışmış durumda bulunuyor. Salgın hastalık olabileceği söyleniyor. Selle birlikte beyaz eşya ve koltuklar köyün tarlalarına kadar geldi. Her sene bu olayı yaşadıklarını ve kimsenin yardıma gelmediğini belirten köylüler, köyün üstüne selliğin yapılmasını istiyor. Öte yandan, afat ekipleri köye gelerek tespit çalışması yapmaya başladı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.